Türkiye Judo Federasyonu 2016 yılı faaliyet programında yer alan Ümitler Milli Takım Hazırlık Kampı 28 Şubat – 04 Mart 2016 tarihleri arasında Antalya’nın Kemer ilçesinde yapılacak. Kampa katılan Milli Sporcular bir hafta sürecek hazırlık kampının ardından, 05-06 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan 23. Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası’nda mindere çıkacak.
Ümitler Milli Takım Hazırlık Kampında ve 23. Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupasında ise Karamanımilli takım judo antrenörleriFadimSarvan ve Ahmet Ömre Türe eşliğinde 40kg’da Esin Türkben, 44kg’da Ezgi Karademir ve 50kg’da Feyzullah Enes Uysal temsil edecek.
Milli formayı taşımanın anlatılmaz bir duygu olduğunu belirten Karaman judo takımı, Karamanı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerinibelirterek, hedeflerinin madalyalarla dönmek olduğunu belirttiler.
Nazım Canca kimdir?
Emniyet teşkilatında çalışan Nazım Canca, Mustafa Kemal Atatürk ve Celal Bayar'ın yakın koruması olarak görev yaptı. 1959 yılında Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nden ayrılarak Polis Akademisinde judo öğretmeni olarak görev aldı ve yakın savunma dersleri verdi.
Judo eğitimini Fransa ve İngiltere'de alan Canca, ayrıca Judo Federasyonu'nun ilk kuruluş aşamasında Ankara'da da çeşitli görevlerde bulundu. Nazım Canca'nın ismi Türkiye'de judo sporunun ilk kurucuları arasında geçmektedir.