30 Mayıs 2014 Cuma günü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Spor Salonunda gerçekleştirilen açılış törenine;Vali Murat Koca, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Vali Yardımcısı Vekili Mehmet Uslu, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı  Fatih Uysal ve yönetim kurulu üyeleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyfettin Turan, daire müdürleri, sporcular  ve antrenörler katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış programında Türkiye Judo Federasyonu Başkanı  Fatih Uysal’ın açılış konuşmasının ardından Vali Murat Koca yaptığı konuşmasında; “Mersin İli Mut ilçesinde gerçekleştirilen Türkiye Büyükler Judo Şampiyonasında Sayın Fatih Uysal ile tanışmıştık ve Sayın Başkana Karaman’da bir şampiyonaya ev sahipliği yapmak istediğimizi belirttim. Türkiye Judo Federasyonu Başkanı  Fatih Uysal ve yönetim kurulu üyeleri isteğimizi geri çevirmediler, bu vesileyle bugün burada Judo Yıldızlar Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapıyoruz. Bu faaliyet Karaman’ın tanıtımına da katkı sağlayacaktır Ben bu şampiyonanın ilimizde gerçekleşmesindeki desteklerinden dolayı Türkiye Judo Federasyonu Başkanı  Fatih Uysal ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Mücadele edecek olan sporcularımıza hem burada hem de bundan sonraki spor yaşamlarında başarılar diliyorum. Ülkemizde olduğu kadar onların dünya ve olimpiyat şampiyonlarında da başarılı olmalarını temenni ediyorum.”dedi. 

Vali Koca’nın konuşmasının ardından şampiyonanın düzenlemesindeki katkılarından dolayı  Vali Murat Koca ve protokol üyelerine Türkiye Judo Federasyonu Başkanı  Fatih Uysal tarafından plaket takdim edildi. 

68 İlden 1100 sporcunun mücadele edeceği Judo Yıldızlar Türkiye Şampiyonası 01 Haziran 2014 tarihinde düzenlenecek olan final maçlarının ardından sona erecektir.