Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu 15 Ekim- 6 Kasım tarihleri arasında Aksaray'da yapılacak olan Milli takım kamp listesini açıkladı.

Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonaları’nda 5 kez Türkiye Şampiyonu olan Karaman Belediyespor Kulübü sporcusu Cahide Eke, geçirdiği büyük sakatlık sonrası sağlığına tekrar kavuşmasıyla Aksaray’da 15 Ekim- 6 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan Görme Engelliler Judo Milli Takım kampına davet edildi.

Sakatlığından sonra iyileşme sürecini sorunsuz şekilde atlatan başarılı sporcu Eke, büyükler kategorisinde tekrar milli davet aldı. İyileştikten sonra azimle çalışan Milli Judocu, birçok kez çıktığı tatami de Karaman’ı başarılı bir şekilde temsil etmişti.

2019 yılında ilimizin ev sahipliği yaptığı Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonası’nda büyük bayanlar kategorisinde de altın madalya kazanarak 1’incilik kürsüsünde yerini alan Eke, elde ettiği başarılara bir yenisini daha eklemişti.

“SAKATLIĞIMDAN SONRA PES ETMEDİM”

Yaptığı antrenmandan esnasında talihsiz bir şekilde çapraz bağlarından sakatlanan Cahide Eke, başarılı operasyon sonrası iyileşme sürecine girmişti. İyileşme sürecinde fizik tedavi gören Eke, konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada; “Zor bir sakatlık geçirdim ama pes etmedim. İyileşme döneminin ardından gönül verdiğim Judo sporunu yapmaya devam ettim. Yaptığım antrenmanlarla birlikte eski formuma dönek için çok çalıştım. Emeklerimin karşılığını ise Görme Engelliler Judo Milli Takım kampına tekrar çağrılmamla birlikte aldım. Bu zorlu süreçte başta ailem olmak üzere bana desteklerini esirgemeyen Antrenörümüz Ahmet Ömer Türe’ye ve motivasyon olmamdaki en büyük etken olan takım arkadaşlarıma teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Aldığı milli davetten dolayı mutlu olduğunu belirten başarılı sporcu, kamp sürecini en iyi şekilde değerlendirerek ülkesine yeni zaferler kazandırmak istediğini belirtti.

AHMET ÖMRE TÜRE MİLLİ TAKIM ANTRENÖRÜ OLDU

Karaman’da birçok başarılı sporcu yetiştirmiş eski Milli Judocu ve Judo Federasyonu İl Karaman Temsilcisi Ahmet Ömre Türe, Görme Engelliler Judo Milli Takım Antrenörü oldu.

Özellikle görme engelliler kategorisinde birçok yetenekli sporcu eğiten Türe, antrenörlük kariyerine yeni bir başarı ekledi.