Afyonkarahisar Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi müsabakalarına Karaman Judo takımının yanı sıra, Antalya, Isparta, Mersin, Adana, K.Maraş, Hatay, Afyonkarahisar ve Burdur illerinden gelen 101 sporcu dereceye girebilmek için ter döktü.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarına judo antrenörleri Ahmet Ömre Türe ve FadimSarvan ile devam eden Judo Takımı, il içinde ve il dışında yapılan müsabakalarda gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Türkiye genelinde yıldız sporcuların ortaya çıkarılması için Gençlik Spor Bakanlığı tarafından hayat geçirilen Yıldızlar Anadolu Ligi projesine kapsamında Afyon ilinde düzenlenen müsabakalarda da büyük bir başarıya imza atan geleceğin judocuları başarı grafiğini her geçen gün daha da yukarıya taşıyor.

Farklı illerden gelen sporcuların zorlu ve çekişmeli mücadelelerine sahne olan müsabakalarda Karaman Judo ekibi, kızlar ve erkekler kategorisinde takım halinde ikinci olarak bir üst tura yükselme hakkını elde etti. Erkekler kategorisinde 38kg da Mehmet Serçeli birinci, 46kg da F.Enes Uysal birinci, 55kg da Tolgahan Seval üçüncü, 60kg da Halit Mumcuk üçüncü, 73kg da M.Ali Akkuş üçüncü, kızlar kategorisinde ise; 36kg da Mihriban Dumaner üçüncü, 44kg da Ezgi Karademir birinci, 48kg da Aynur Elyiğit üçüncü, 52kg da Esra Türegün ikinci ve 70kg da Beyza Nur Arı ikincilik elde eden sporcular oldu.

Judo takımının il dışında yapılan müsabakalarda başarılı sonuçlar alarak başarı çıtasını her geçen gün yükselttiğini belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Sporcularımızın elde etmiş oldukları başarı bizleri mutlu ediyor. İnanıyorum ki, judo takımımızın başarısı artarak devam edecek. Karaman artık judo da kendini kanıtlamış bir şehir. Sporcularımızı ve antrenörlerimizi göstermiş oldukları azim ve gayretlerinden dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum’’ diye konuştu.