ESKİŞEHİR (AA) - DENİZ AÇIK - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor'un yönetim kurulundaki iki kadın üye, çocukluklarından bu yana tutkuyla bağlandıkları siyah-kırmızılı renklerin başarısı için tribünlerde de takıma destek oluyor.

Eskişehirspor'un yatırım ve projelerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Jalen Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüplerde kadın futbol yöneticilerinin sayısının erkeklerle eşit olması gerektiğini belirterek, "Kadın yöneticilerin sayısı artmalı" dedi.

Futbol sevgisi ve aşkının babasından kaynaklandığını belirten Yılmaz, çocukken evde onunla dünya ve Avrupa kupaları ile Türkiye liglerindeki futbol maçlarını izlediklerini anlattı.

Yılmaz, erkek egemen futbol camiasında kadın yönetici olunca toplantılarda herkesin kendine çeki düzen verdiğini ifade ederek, siyah-kırmızılı kulüpte yöneticilik yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Eskişehirspor'da yönetici olmanın kendisine önemli sorumluluklar yüklediğini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Takımımız 12 yıl aradan sonra Süper Lig'e çıkarken yönetimde yer aldım. Alt ligde mücadele etmenin ne demek olduğunu gayet iyi biliyorum. Takımın ligde kalması için elimden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Kulübün zor zamanında göreve geldik. İyi günlerde herkes kulübün yanında olur. Önemli olan şimdi göreve gelmektir. Eskişehirspor için elimizi değil, gövdemizi taşın altına soktuk. Taraftarımız her zaman yanımızda olsun. Takımın yanında yer almalılar. Birlik ve destek zamanıdır."

Yılmaz, Eskişehirspor'un Spor Toto Süper Lig'de sahasında 3-2 kazandığı Antalyaspor maçında ilin plakası olan 26 numaralı koltuğa oturduğunu ve bunun uğur getirdiğine inandığını sözlerine ekledi.


- "Aynı zamanda bir Eskişehirspor taraftarıyım"


İktisadi işletme ve sosyal hizmetlerden sorumlu yönetim kurulu üyesi İpek Çelik ise babasının kendisini Eskişehirspor sevgisiyle büyüttüğünü, küçük yaşlardan beri maçları tribünden izlediğini kaydetti.

Yönetici olmadan önce maçları açık tribünden izlediğini aktaran Çelik, "Yöneticilik dönemim öncesi maçları izlerken agresif ve sinirli oluyordum. Şimdi daha sakin olmaya çalışıyorum" dedi.

Çelik, kendisini bildi bileli Eskişehirspor maçlarına gittiğini belirtti.

Siyah-kırmızılı takımda yönetici olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Çelik, şöyle konuştu:

"Burada olmak büyük bir mutluluk ve gurur. Takımın şu anki durumunda göreve gelmek büyük bir sorumluluk yüklüyor. Birlikte daha güzel günler görmek istiyoruz. Eskişehirspor tarihinde en genç yönetim kurulu üyesiyim. Aynı zamanda taraftar olarak Eskişehirspor için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Taraftarımız takımı desteklesin ve takıma inansın."

İpek Çelik, Spor Toto Süper Lig'deki bir kulübün başında kadın başkan görmek istediğini ifade etti.