Kadınlar Türkiye Kupası grup eleme müsabakalarında Yalova ayağı tamamlanırken, Adana Botaş ve Ankara ekibi Orman Gençlik 8’li finallere kalma hakkı elde etti.

İki ekip de Yalova’daki mücadelelerinde 2’şer galibiyet aldı. Adana Botaş Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ve Orman Gençlik Başantrenörü Murat Alkaş, yaptıkları basın toplantılarında, hedefleri olan Kadınlar Türkiye Kupası 8’li finallerine kaldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

YILDIZOĞLU: “YALOVA’DAN AŞAMA YAPMIŞ OLARAK AYRILIYORUZ”

Adana Botaş Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, 8’li finallerde başarılı olmak istediklerini kaydederek, "Bizim için önemli bir günü geride bıraktık. Maçtan önce grubun durumu belli oldu. Biz Yalova’dan ayrılırken aşama yapmış bir takım olarak ayrılmak istiyorduk. 2. gün aldığımız mağlubiyetten sonra bugün göstermiş oldukları mücadele gerçekten benim için çok önemliydi. Oyuncularımı gösterdikleri mücadeleden aynı zamanda dikkatten dolayı da kutluyorum. Çünkü genç oyuncuların atılım yapabilmesi için konsantrasyon seviyelerinin en üst seviyede olması lazım. Çok dikkatli olmaları lazım. Bugün hepsi çok dikkatliydi. Hatalarımız yine oldu. Doğru hatalar diyebileceğimiz hatalar yapma yoluna gittik. Biz buraya gelirken maçların sonuçlarıyla ilgilenmiyorduk. Gelişimimiz ile ilgili çalışmalarımız var. Bugün Botaş için olumlu bir gündü. Hem de hedeflerimizden olan 8’li finallere kalmayı gerçekleştirmiş olduk. İnşallah 8’li finallerde de daha iyi bir Botaş olarak yer alırız" dedi.

ALKAŞ: "GÖZÜMÜZÜ LİGE ÇEVİRDİK"

Orman Gençlik Başantrenörü Murat Alkaş ise, Kadınlar Türkiye Kupası grup eleme müsabakalarını tamamladıklarını ve takım olarak gözlerini lige çevirdiklerini söyledi. Alkaş, "Canik Belediyesi-Ordu maçının sonucu sonrasında hem Botaş hem de biz 8’li finallere kalmayı hak ettik. Bu durum takım için son maçta motivasyonumuzu düşürdü. Oynamamız gereken basketbolu yansıtamadık. Rakibimiz Botaş bizden daha iyiydi ve bizi farklı mağlup etti. Onları tebrik ediyorum. Kupada da başarılar diliyorum. Gözümüzü lige çevirdik. Önümüzde çok önemli bir maçımız var. Çarşamba günü oynayacağımız maçı düşünmeye başladık. O maçı kazanıp lige konsantre olarak yolumuza devam etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.