Kardemir Karabükspor, Bursaspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Mabiala’nın maçın uzatma dakikalarında ikinci sarı kartından dolayı kırmızı kartla oyundan atılması sonrası ‘Ben istedim’ diyen Tolunay Kafkas’ın Mabila ile birlikte tedbirli olarak TFF Disiplin kuruluna sevk edileceği öğrenildi.

Yarın sahasında oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası maçı hazırlıkları öncesi İHA’ya açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik direktör Tolunay Kafkas, “ Ben düşüncede dürüst olmaya çalıştım. Biz bunu daha önceden planlamadık. Kafamızda ne oyuncunun ne benim böyle bir şey yoktu” dedi.

“HATAM VARSA CEZASINI ÇEKMEYE HAZIRIM”

Çok kritik haftalar yaşadıklarını söyleyen Kafkas, Bursaspor maçında yaşanan olayla ilgili olarak “Maçın sonuna doğru böyle bir şey oldu. Bizde olabilir diye bir şey yaptık. Maalesef daha önce birçok kez insanların gözüne sokula, sokula yapılmış şeyler. Bizim başımıza da geliyor. Bir hatam varsa cezasını çekmeye hazırım. Bu ülkede ne olursa olsun, iş namuslu insanların başına geliyor. Yapılacak ta konuşulacak da bir şey yok. Ben düşüncede dürüstüm. Bunu planlayıp hazırlayıp böyle bir şey yapmadık. Oyuncuda bir sonraki maçta oynamak istediği için bunlar olağan şeyler. Daha öncede çok yapıldı. Bunun bir cezası varsa da ben çekmeye hazırım. Bu kimine göre doğru olmayabilir ama, yıllardır yapılan bir şeydi. Biz bunu erkekçe dürüstçe söylediğimiz için başımıza bu geldi” ifadesinde bulundu.

BAŞAKŞEHİRSPOR HAZIRLIKLARI TAMAM

Kardemir Karabükspor, Ziraat Türkiye Kupası D grubu 2. maçında yarın saat 16.30’da Dr.Necmettin Şeyhoğlu Stadı’nda karşılaşacağı İstanbul Başakşehir maçının hazırlıklarını tamamladı.

Çamlık Tesislerinde teknik direktör Tolunay Kafkas yönetiminde yaklaşık 1.5 saat süren idmanda kırmızı - mavili ekip düz koşu ısınma ve taktik çalışmasının ardından 5’e 2 ve şut çalışması gerçekleştirildi. İdmana sakatlıkları süren Ahmet İlhan Özek, İbrahim Serdar Aydın ve yedek kaleci Aykut Özer katılmadı. Erdem, Mabiala ile Emre Güngör salonda çalışırken, Sow ise takımdan ayrı düz koşu yaptı.

Suat Arslanboğa’nın düdük çalacağı müsabakada Karabükspor, İstanbul Başakşehirspor karşısına muhtemel şu 11 ile çıkması bekleniyor: “ Aziz, Murat Akça, Yiğit, Onur Canik, Hakan Özmert, Aykut Akgün, Erkan Kaş, Emre Özkan, Traore, Bertul Kocabaş ve Turgay Bahadır.”