Fenerbahçeli futbolcu Hasan Ali Kaldırım, “Bu senenin de en büyük şampiyonluk adaylarından biriyiz. Sonuçta dördüncü yıldız, hem bizim hem de Galatasaray’ın hedefi” dedi.

Sarı-lacivertli takımda bugün gerçekleşen antrenman öncesi tecrübeli sol bek Hasan Ali Kaldırım, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYORDUK”

“Takım olarak camia olarak zor bir süreçten geçiyorduk” diyen Hasan Ali, “Şu an için atlattık gibi gözüküyor. Son üç maçta 9 puan alarak özellikle Beşiktaş derbisini kazanarak liderliğe oturduk. Bunu da sezon sonuna kadar götürmek istiyoruz. Biraz geç de olsa liderliğe oturduk. Belki sezon başında biraz zorluklara rağmen geç bir liderlik oldu ama sonucunda şimdi istediğimiz yerde bulunuyoruz. Bunu da şimdi sezon sonuna kadar korumamız lazım” diye konuştu.

“KAZANMAK ZORUNDASINIZ”

Tecrübeli sol bek, üzerlerinde baskı olmasının normal olduğunu ifade ederek, “Fenerbahçe Kulübü’nde oynarsanız her zaman baskı oluyor. Her maçı kazanmak zorundasınız. Her maçı iyi oynamak zorundasınız. Bizim bu baskıya dayanmamız gerekiyor. Sonuçta profesyonel futbolcularız. Bu baskıyla da çalışmasını, kazanmasını bilmeliyiz, taraftarlarımız bizi desteklediği sürece ki her zaman bizi destekliyorlar. Bunları geçen senelerde gördük. Bu sene de bizi desteklesinler. Geçen sene şampiyon olan bir takımız. Bu senenin de en büyük şampiyonluk adaylarından biriyiz. Bunu gösterdik hala da gösteriyoruz. Göstermemiz de lazım. Çok önemli bir sene. Sonuçta dördüncü yıldız, hem bizim hem de Galatasaray’ın hedefi. Bizim için zor bir sene çünkü bütün takımlar bize karşı şampiyon olduktan sonra daha iyi daha agresif, daha istekli oynuyorlar. Ama bizim bunu iyi karşılayacağımızı iyi atlatacağımızı düşünüyorum. İnşallah da sezon sonunda istediğimiz yerde oluruz” açıklamasını yaptı.

“BURSA ZOR DEPLASMAN

Bursaspor maçının zor olacağını da belirten Hasan Ali, “Bizim için zor bir deplasman. Fikstüre bakıldığında artık derbileri atlattık. Geri kalan maçlar kolay gibi görünse de bunlar en zor maçlardır. İyi konsantre olup ki Bursa deplasmanı en zor deplasmanlardan biri, iyi atlatırsak bizim hedefimiz devre arasına kadar puan kaybetmemek. Alabildiğimiz kadar puan almak. İkinci devre sahamızdaki derbileri de kazanarak şampiyon olmak” dedi.

“BREZİLYA DÜNYANIN EN İYİ TAKIMLARINDAN BİRİ”

A Milli Takım ile ilgili gelen bir soruya, “Milli takımla ilgili bir şey söylemek belki bana düşmez” diyen Kaldırım, sözlerine şöyle devam etti:

“Ben de milli takımda oynadım. Ben de o takımın içindeydim. Zor bir süreçten geçiyoruz. Brezilya dünyanın en iyi takımlarından biri. Dünkü maça biz de üzüldük. Tabii orada oynayan futbolcular ve teknik heyet de üzülmüştür. O maçı çabuk unutup Pazar günü oynanacak karşılaşma daha önemli bir maç. Sonuçta gruptaki durum belli. İnşallah arkadaşlarım, ağabeylerim Pazar günü 3 puan alıp grupta daha iyi bir konuma geliriz.”

“FUTBOLUN İÇİNDE OLAN ŞEYLER”

Ersun Yanal’ın Trabzonspor ile anlaştığının hatırlatılması üzerine Fenerbahçeli futbolcu Hasan Ali Kaldırım, “Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Bizi şampiyon yapan hoca şimdi rakibimizin hocası. Bunlar sadece Türkiye’de değil her yerde olabilir. Sonuçta bizim oynadığımız kulüp önemli. Hoca için de geçerli. Biz bugün varız yarın yokuz. Her şey ani değişebiliyor. Bugün kazanıyoruz, bakıyorsunuz yarın burada değiliz. Bunlar tabii ki bizim elimizde ama her zaman olabilecek şeyler” yorumunda bulundu.