Beşiktaş 2. Başkanı ve Karabüklü İşadamı Ahmet Nur Çebi, Karabük Üniversitesindeki UNİBJK tarafından düzenlenen ‘Süleyman Seba’yı Anma Programı’na katıldı. Çebi, “Bu sene Süleyman Seba yılı ilan edildi ve buradaki amaç onun kişiliğini davranışlarını topluma aktarılması idi. Bazen sadece ismi kullanılıyor, onunla ilgili hiçbir mesaj alabilmiş değiller” dedi.

ÜNİVERSİTEYE KUPA MAÇI SÖZÜ

Program öncesinde KBÜ Ayyıldızlı Stadyumunda incelemelerde bulunan Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, “Rektörümüz daha önce beni arayarak burada müsabakaların oynanabileceğini ve bizi misafir etmek istediğini belirtti. Bunun üzerine biz araştırmalar yaptık. Passolig uygulamasından dolayı ve burada henüz o altyapının olmamasından dolayı bazı sıkıntılarla karşılaştık ama Türkiye Kupası maçları ile ilgili Passolig mecburiyetinin olmadığı bir durum söz konusu. Bu yüzden burayı o maçlarda değerlendirebilir miyiz diye bir görmek istedim. Daha önceleri de bu stadyumu gezmiştim. Rektörümüz sağ olsun ikinci defa davetini yineledi. Ben teşekkür ediyorum rektörümüze. Ekibimiz şimdi gelecek ve teknik olarak da stadyumu inceleyecekler. Durumu yönetim kuruluna getireceğiz orada da şartlar uygun görülür ise kupada burada bir maç oynamayı düşünüyoruz” dedi.

“BEŞİKTAŞ DİĞER KULÜPLERE ÖRNEK OLABİLECEK BİR KULÜPTÜR”

Ayyıldızlı Stadyumda incelemenin ardından Süleyman Seba’yı Anma Programına geçen Çebi, burada yaptığı konuşmasından kulüplere göndermede bulundu. Süleyman Seba’nın yıllarca hizmet ettiği Beşiktaş’a yönetici olmaktan dolayı onur ve gurur duyduğunu belirten Ahmet Nur Çebi, “Beşiktaş camiası Süleyman Seba ile gurur duyuyor. Allah tüm ligdeki takımlara böyle bir yönetici portresi nasip etsin ki, Türk futbolu ayağa kalkabilsin. Aksi halde işimiz çok zor arkadaşlar. Bu sene Süleyman Seba yılı ilan edildi. Buradaki amaç onun kişiliğini davranışlarının topluma aktarılması idi. Ama maalesef adına saygı duyduklarını söyleyen rakip kulüp yöneticileri var. Bazen sadece ismi kullanılıyor, onunla ilgili hiçbir mesaj alabilmiş değiller. Biz almaya devam edelim arkadaşlar. Çünkü yarın Türk futbolu sizlere emanet olacak. Süleyman Seba ile gurur duyuyorsak bizim ona bir borcumuz var camia olarak. Bu borcu ödememiz için Beşiktaş’a ve Türk sporuna ve Türk futboluna sahip çıkmamız gerekiyor. Öncelikle Türk sporuna ve Beşiktaşımıza lütfen sahip çıkın iyi bir taraftar, iyi bir yönetici olarak. Çünkü Beşiktaş diğer kulüplere örnek olabilecek bir kulüptür” dedi.

“KARABÜK BEŞİKTAŞ GİBİDİR”

Kendisinin Karabük’te büyüdüğünü ve burayı asla unutmadığını da belirten Çebi, “Karabük öyle bir yerdir ki arkadaşlar, burası bir köydü. Ben buranın çocuğuyum. Burada büyüdüm ve asla unutmadım. Karabük aslında bir Türkiye’dir. Bütün herkesin, bütün vilayetlerin buluştuğu bir yerdir. Aynı Beşiktaş gibidir Karabük. Hepinizi Karabük’e Beşiktaş’ı da size emanet ediyorum” dedi.

Karabük Üniversiteli Beşiktaşlılar Taraftar Topluluğu Başkanı Bektaş Mantar, Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı ve Karabüklü iş adamı Ahmet Nur Çebi’ye günün anısına plaket vermesi ile program son buldu.