Ziraat Türkiye Kupası D Grubu 2. hafta müsabakasında Kardemir Karabükspor sahasında İstanbul Başakşehir ile 2-2 berabere kalarak grupta ilk puanını aldı.

Tolunay Kafkas’ın Bursaspor maçında Mabiala’yı kasıtlı sarı kart görmesi yönünde uyardığından dolayı aldığı bir maçlık ceza nedeniyle takımın başında sahaya çıkan yardımcı antrenör Orhan Çıkırıkçı, “Bugün daha çok oynamayan oyuncuları sahaya sürdük. Onların performansına baktık. İyi bir performans göstererek iyi bir maç ortaya koydular. Erkan ve Emre Özkan’ın bileklerinde problem olduğunda oyundan çıktılar. Hafta sonuna kadar iyileşeceklerini umut ediyorum” dedi.

İSTANBUL BAŞAKŞEHİR CEPHESİ

İstanbul Başakşehirspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, keyifli bir mücadele olduğunu söyleyerek, “Grubumuzun ikinci maçıydı, ilk maçı kazanmıştık. Buradan kazanarak veya kaybetmeden dönmek istiyorduk. Ligde oynayan 11 kişiyi İstanbul’da bıraktık. Kadroda kupa başladığı günden itibaren ritimlerini ve tempolarını yakalamak için kullandığımız oyuncular vardı. Onların maç oynaması açısından son derece önemliydi. İyi bir müsabaka oldu. İki takım adına keyifli bir maç oldu. Oyunu biraz daha elimizde tuttuk. Rakibe verdiğimiz pozisyon ve yediğimiz goller rakip sahada iken kaybettiğimiz basit top kayıpları ile geniş alanda yakalandığımız toplardan oldu. İki takım oyuncularını tebrik ediyorum” dedi.