19-24 Ağustos 2013 tarihleri arasında Malatya İsmet İnönü Üniversitesi içinde yapılan Uluslar arası Basketbol  Eğitim kampına katılan Karaman 12 Dev Adam Basketbol Okulu Öğrencileri ve Antrenörleri ilimize geri döndü.
5 gün boyunca Türkiye’nin yaklaşık 40 ilinden ve yurt dışından yaş gruplarının illerde seçilen en iyi oyuncularının  ve antrenörlerin katılımı ile yapılan gelişim kampına  Amerikalı antrenörler Chris Dial, Brittanyann Fowler, Joey Cooper Tate ve Mitchell Montgomery Lawrence ile birlikte Türkiye Basketbol Federasyonu antrenörleri katılmıştır. 
İlimizi temsilen katılan antrenörümüz Coşkun BEYAZ sporcularımız Mustafa Mert ADIGÜZEL, Ali KELEŞ, Sertuğ ÖZÇELİK,Berkecan YILDIRIM ve Melisa TOPAL kampın çok yoğun ve yorucu geçtiğini Ama Türkiye Basketbol Federasyonunun bizlere sağladığı bu ayrıcalık için teşekkür ettiklerini söylediler.
Antrenörümüz Coşkun BEYAZ ilimizden  seçilerek kampa katılma hakkı kazanan bu sporcuların kendilerini diğer sporcular ile kıyaslama şansı bulduğunu burada ilimizi en iyi şekilde temsil ettiğimizi söyledi ayrıca bu kampa katılan çocuklarımızın gelişimlerinin basketbol federasyonunca takibe alındığını belirtti.
12 Dev Adam Basketbol Okulunun Türkiye Basketbol Federasyonuna Ait resmi spor okulu olduğunu belirten Coşkun BEYAZ kış dönemi kayıtlarının 1 Eylül tarihi itibari ile başladığını belirterek basketbol oynamak ve basketbol eğitimi almak isteyen tüm 7- 14 yaş arası çocukların bu okula baş vurabileceklerini belirtti.