Öğretmen evinde düzenlenen programa, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, Kayak İl Temsilcisi Servet Aldanmaz, Milli Kayak Antrenörü Murat Yurdadön ve Karaman’daki basın mensupları katıldı.

Kahvaltı sonrası Ermenek’e Kayak Merkezi kurulacağı hakkında bilgi veren Kayak İl Temsilcisi Servet Aldanmaz, Karaman’ın turizm bölgesi olacağını söyledi.

Ermenek Kayak Merkezi’nin bu yıl açılacağını söyleyen Aldanmaz; “Ermenek Kayak Merkezi’ndeki çalışmaları başlattığımız esnada Sayın Milletvekillerimiz, Sayın Bakanımız Lütfi Elvan’ın, Sayın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’ın çabalarıyla, Ermenek Belediye Başkanımız Uğur Sözkesen’in gayretiyle, 770 bin TL maliyetli Kayak Merkezinin Ermenek Kaymakamlığı tarafından tesis çalışmaları başlatıldı.

Bizim bütün amacımız Karaman’ı kış turizmine nasıl katkı sağlarız. Ermenek’in yerel mahsulünü nasıl tanıtırız, turistleri Karaman’a nasıl çekeriz gibi çalışmalarımız var. Ciddi bir ekonomik getirisi var.

Ermenek Belediye Başkanımızın yoğun çalışmaları ile Ermenek Yumru Tepe’de iki yıldır amatör kayak yapılıyor. Bizde bunun devamını getirmek istedik. Sayın milletvekillerimizden bir tane kar ezme makinası ve bir tane jet sky için destek istedik. Sağ olsunlar ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Birde çocuklarımız bizim için önemli. 6 yaş ile 11 yaş arası çocuklarımız için çalışmalarımız var.

2 tane de derneğimiz oluştu. Vatandaşlarımızın derneklere üye olmasını ve kayak sporuna katkı vermesini bekliyoruz.” dedi.

BU SENE KAYAK YILI OLACAK
Aldanmaz, destek veren herkese teşekkür ederek sözü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’a bıraktı.

İl Müdürü Kısacık’ta, 2017’nin kayak yılı olacağını söyleyerek; “Biz Ermenek’e çim kayak merkezi yaptıralım diye düşünmüştük fakat Rabbim öyle bir kar verdi ki inşallah bu sene kayak yılı olacağını düşünüyorum. Karaman’da gençlerimizi bütün branşlara yönlendiriyoruz ama bu sene kayak sporuna ağırlık vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Program, fotoğraf çekimi ile son buldu.