9-10 Nisan 2016 tarihleri arasında Isparta’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Atletizm Yarı Final müsabakaları 24 il takımından toplam 250 sporcunun katılımı ile Isparta Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirildi. 
Karaman atletizm takımının da yer aldığı zorlu yarı final müsabakalarında 18 kişilik kadrosuyla dikkat çeken Karaman atletizm ekibi rakipleri karşısında bir birinden zorlu kategorilerde mücadele verdi. Atletizm antrenörleri Murat Yurdadön, Mevlüt İnanır ve Cihan Güç nezaretinde iyi bir çalışma dönemi geçiren Karamanlı atletler zorlu ve çekişmeli geçen yarışmalar sonunda erkekler kategorisinde takım halinde 3’üncü olma başarısı gösterdi. Ferdi kategoride ise, 100 metre engellide Nisanur Gürbüz 1’inci olarak adını finallere yazdırdı. Takım ve ferdi alanda büyük bir başarıya imza atan Karaman atletizm takımı,  14-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında Balıkesir ilinde yapılacak olan final müsabakalarına Türkiye Şampiyonluğu için mücadele verecek. 
Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) projesinin yıldız sporcularını çıkarmaya devam ettiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Isparta ilinde gerçekleştirilen yarışlar sonunda dereceye girerek finallere gitme şansı elde eden ekibimizi tebrik ediyorum. İnşallah bu başarı grafiği ilerleyen dönemlerde artarak daha da üst seviyelerde olacak. Bu haklı gururu bizlere yaşatan antrenör ve sporcularımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”