Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda oluşturulan “ANALİG” Akdeniz Grubu Badminton müsabakaları birbirinden çekişmeli geçen müsabakaların ardından sona erdi.

Karaman’ın da içerisinde yer aldığı ve 10 sporcu ile mücadele vereceği Anadolu Yıldızlar Ligi 2015-2016 sezonu, Yıldızlar (kız-erkek) Badminton Akdeniz grup müsabakaları 08-10 Ocak 2016 tarihleri arasında Adana - Antalya - Burdur - Hatay - Isparta - Mersin - Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinin gelen 18 takım ve 110 sporcunun heyecan dolu mücadelelerine sahne oldu.

Yunus Emre Spor Salonunda üç gün süren müsabakalar sonunda kendi kategorisinde grup birincisi olan Karaman Badminton takımı bir üst tura yükselirken elde ettiği dereceye yeni bir başarıya daha imza attı.

Karaman’da badminton sporuna ilginin giderek attığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Öncelikle üç gün süren müsabakalarda sporcularımızın sergilemiş olduğu centilmence ve sportmence hareketlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Böylesine anlamlı bir projenin ev sahipliğini yapmaktan dolayı mutluluk duyduk. Turnuvanın en güzel bir şekilde gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bir üst tura yükselen takımlarımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.