Antrenör Barış Ünlü nezaretinde çalışmalarına devam eden bisiklet takımımızın her geçen gün temposunu arttırdığını söyleyen Belediye Spor Kulübü Başkanı Hacı Osman Ünüvar: “Olimpiyatları çok uzak bir hedef olarak görmüyoruz. Olimpiyatlar katılmayı başardığımız bir organizasyon. Şu an takımımızda 2012 Londra olimpiyatlarına katılan 1 sporcumuz, Dünya Şampiyonalarına katılan 5 sporcumuz bulunuyor. Kadromuz hem genç hem de çok tecrübeli. Hedefimiz sadece Brezilya Olimpiyatları değil, 2016 yılında ülkemizde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turuna katılarak burada da iyi bir derece elde etmek istiyoruz. 

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 120 ülkenin televizyon kanallarında ve Eurosport kanalı üzerinden naklen verilmektedir. Bu organizasyona katılmamız ve elde edeceğimiz başarı, Karaman’ın tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. 2013 sezonunda takımımız 4 tane uluslararası yarışmaya katılacak. Marmara, Gelibolu, Trakya ve Kapadokya turlarında yarışacak olan takımımız, bu turnuvalarda hem ülke puanı toplayacak hem de kendileri için puan toplayacaklar. Bu puanlar da ülkemizin ve sporcularımızın Olimpiyatlara katılıp katılamayacağını belirleyecek. 


2013 sezonu 16 kulübün Mersin yarışlarına katılımı ile başlamış ve takımımız 3. sıraya yerleşmiş durumdadır. Bu yıl Türkiye Şampiyonası’nda iyi bir sonuç almak ve uluslararası yarışlarda başarılı olmak istiyoruz. 2016 yılına kadar geçecek olan 3 yıl sürede sporcularımızın toplam kas kuvvetleri ve tecrübeleri artarak daha büyük başarılara imza atacaklarından kuşkumuz yok. Şu an sporcularımızı zihinsel olarak hedeflerimize yoğunlaştırıyoruz. Takımımız bunu başarabilecek kapasitededir” dedi.