Kısa adı HOKAF olan Hollanda Karamanlılar Federasyonu (Hokaf) ev sahipliğinde Hollanda’da gerçekleştirilen programlar çerçevesinde Karaman Belediyespor heyeti, ülkedeki hemşerilerimizle bir araya geldi.

Karaman Belediyespor Başkanı Mustafa Karakaş, Başkan Yardımcısı Turan Uysal, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, Hizmet Sen – Hak İş Sendika Başkanı Mehmet Bayrakçı ve Kulüp Yöneticisi Fatih Evcen’den oluşan heyet 3 günlük Hollanda ziyaretleri çerçevesinde Hollanda’da ticaret yapan Karamanlı işyerlerine, bazı kurum ve kuruluşlara ziyaret gerçekleştirdiler.

Hollanda’nın farklı kentlerinde ticaret yapan ve Karaman’a bağlı köy dernek temsilcilerinin de katıldığı ‘Bilgilendirme ve tanışma toplantısı’ Rotterdam Fresh Appetite Restoran’da gerçekleştirildi.

Hokaf Başkanı Mustafa Duyar, yaz tatilinde belediye başkanımızı heyet olarak ziyaret etmiştik. Kendileri ilk fırsatta Hollanda’ya gelmek istediğini dile getirdi. Hollanda’daki hemşerilerimizle Karaman arasında köprü görevi görmeye devam edeceğiz. Karamanımızdan gelen herkes bizim baş tacımız. Nasip olursa 10 Kasım günü Hokaf olarak köy dernek temsilcilerimizle ve yönetimimizle kahvaltı programımız olacak. Burada önemli açıklama ve duyurularımız olacak.” dedi.

Karaman Belediyespor Kulüp Başkanı Mustafa Karakaş ise 31 Mart yerel seçimlerin ardından yönetimin değiştiğini söyledi. Karaman Belediyespor'un bölgesel amatör ligde 8 yıldır oynayan bir takım olduğunu ifade eden Karakaş, “Başta Savaş başkanımızın selamını getirdik, kendisi yoğun programından dolayı aranızda olamadı. Nasip olursa Aralık veya Ocak ayında gelmeyi planlıyor. Karaman'ın geçmiş yıllardan özlemi olan 2. lig ve 3. lige tekrar çıkarmak adına yeni bir yönetim oluşturduk. Yeni yönetimimiz 23 kişiden oluşuyor. Karaman'ın tamamını kapsayan ve kucaklayan bir yönetim ile yeni bir hedef koyarak amatör ligden bir üst lig olan 3. lige çıkma hedefi ile yola çıktık. Amacımız Karaman'daki sporu bir adım daha öne götürmek. Hedefimiz Karaman Belediyespor'u önce 3. lig ardından 2. lige çıkarmayı hedefliyoruz. Kentimizin daha iyi tanıtılması için sporun önemli bir aktör olduğu bilincindeyiz. Hedef vizyonumuzu Avrupa’daki siz değerli hemşerilerimizle de paylaşmak adına sizlerin yanına geldik. Biliyoruz ki beden olarak burada olsanız bile ruh ve yürek olarak Karaman’dasınız. Futbol sayesinde bir gencimizi bile olsa kötü alışkanlıklardan koruyabilirsek ne mutlu bizlere. Biz Karamanlılar olarak şehrimizin takımı için yekvücut olur kenetlenirsek Allah’ın izniyle Karamanımızı hak ettiği yerlere hep birlikte getiririz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.”

Programda köy dernek temsilcileri ve iş insanlarımız söz alarak görüş ve düşüncelerini dile getirdiler.

Programın son bölümünde yardım kampanyası yapıldı ve yardımda bulunanlara forma, atkı, flama hediye verildi.

Heyet programları çerçevesinde, Işıtan Gün adlı Türk girişimcinin sahibi olduğu Hollanda 1.lig takımlarından Fortuna Sittard kulübüne ziyarette bulundu, çalışmalar hakkında bilgi aldı ve aynı gün Fortuna’nın sahasında VVV’ye karşı 4-1 galip geldiği maçı izleme fırsatı buldu.

Program çerçevesinde heyet Hollanda Life24 adlı Tv kanalında ‘Çarşı Pazar’ adlı programa konuk oldular.

Hemşerimiz Erdoğan Yüce’nin sahibi olduğu Meram Restoran ve Ahmet-Mustafa-Hasan Bilgi adlı hemşerilerimizin işlettiği Masha Restoran’a da ziyaret gerçekleştiren heyet, Rotterdam ve Amsterdam’ı gezme fırsatı da buldular.

Haber /Foto
Mehmet Ali Topcu
Rotterdam / Hollanda