Türkiye Bisiklet Federasyonu 2016 yılı faaliyet programında yer alan ve hafta sonu Denizli, Manisa ve Erzurum illerinde gerçekleştirilen yarışlarda birincilik mücadelesi veren Karaman bisiklet takımı elde ettikleri derecelerle yine tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 
5 Haziran 2016 tarihinde Erzurum’da yapılan “Uzundere Mtb Cup” yarışlarında Karaman bisiklet takımı sporcularından Barış Ünlü +40 yaş kategorisinde birinci, +30 yaş kategorisinde Selçuk Keskin ikinci, genç bayanlar kategorisinde Aybike Ünlü birinci ve Fatma Sezer ikinci olurken Denizli’de yapılan yarışlarda ise +30 yaş kategorisinde Ferhat Köse üçüncü olma başarısı gösterdi.
Hafta sonu gerçekleştirilen yarışlarda üç ayrı bölgede boy gösterdiklerini belirten milli takım bisiklet antrenörü Barış Ünlü,” Denizli, Manisa ve Erzurum illerimizde yapılan hafta sonu yarışlarını sporcularımız yine boş geçmeyerek birincilik kürsüsünde yer almayı başarmışlardır. Kısa bir dinlenme süresinin ardından hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Dereceye giren ve ilimizi en iyi şekilde temsil eden tüm sporcularımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.
Karamanlı bisikletçilerin başarılarından dolayı mutlu olduklarını dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise” Bisiklet branşında hafta sonu üç ayrı yerde yapılan yarışlarda kupa ve madalya alarak ilimizi en iyi şekilde temsil eden antrenör ve sporcularımızı tebrik ediyorum. Sporcularımız Karaman adına güzel işlere imza atmaya devam ediyor ve her yarışta kürsüde yerlerini alarak bizleri gururlandırıyorlar. Sporcularımızın yetişmesinde emeği geçen antrenörümüzü ve sporcularımızı elde etmiş oldukları derecelerden dolayı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum”