Alanya merkezde 3 Şubat'ta başlayan yarışlarda, kadınlar ve erkeklerde toplam 640 sporcu mücadele etti. Sadece Türk sporcuların puan aldığı yarışlarda milli takım bisiklet antrenörü Barış Ünlü ve Yusuf Sezer nezaretinde 19 sporcuyla mücadele eden Karaman ekibi toplamda 5 madalya ve 3 kupa alarak 2017 sezonuna iyi bir başlangıç yaptı.

Üç gün boyunca heyecan dolu geçen yarışlarda büyük bayanlarda Ceren Akan ikinci, genç bayanlarda Fatma Sezer ikinci, yıldız bayanlarda Azize Bekar ikinci, genç bayan kriteryum da Fatma Sezer ikinci ve yıldız bayanlar kriteryum da Dilara Şahin ikinci olma başarısı gösteren sporcular oldu. Genel takım sıralamasında ise yıldız, büyük ve 35 yaş erkek kategorilerinde 3.’lüğü elde eden Karaman ekibi toplamda 5 madalya ve 3 kupanın sahibi oldu.

2017 yılında da Karaman bisiklet takımı olarak iddialı olduklarını belirten Ünlü,” Bu yıl ağır geçen kış şartlarından dolayı sporcularımızda antrenman eksikliği olmasına rağmen yarışlarda 41 ortalama ile önemli performans ortaya koyduk. Özellikle birçok kazanın yaşandığı yarışlarda milli sporcularımızın tamamı bu kazalara karışması takım olarak bizleri olumsuz etkiledi. Balkan şampiyonu sporcumuz Selver Sezer’de maalesef bu kazalardan payını alan sporcularımızdan oldu. Meydana gelen kazada ambulansa alınmak zorunda kalan sporcumuz kürsü yapamadığı için çok üzüldü. Genel olarak baktığımızda ise 2017 yılının ilk yarışlarında milli takım sporcularımız Karaman adına iyi bir performans ortaya koydu” diye konuştu.

“ Yıldız, Genç ve Büyük Bayanlarda Takımı Olan Tek İl Karaman”

Alanya’da gerçekleştirilen yarışlarda alınan sonuçlardan dolayı memnun olduklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” Sporcularımız elde ettikleri derecelerle 2017 sezonuna güzel bir başlangıç yaptı. Karaman olarak Türkiye’de yıldız, genç ve büyük bayanlarda takımı olan tek il durumundayız. Bu başarı ise bizler için ayrı bir gurur kaynağı. İnşallah bu sezon Avrupa Gençlik Olimpiyatlarına, Avrupa Şampiyonasına ve Dünya Şampiyonasına Karaman olarak birçok sporcu göndereceğiz” dedi.