Türkiye’nin bisiklette markalaşan illeri arasında yer alan Karaman, ulusal müsabakalara damgasını vurmaya devam ediyor. Son olarak Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Antalya’nın Serik ilçesinde ve Muğla’nın Dalaman ilçelerinde düzenlenen Ali Hüryılmaz Türkiye Şampiyonası ile MTB Dalaman Dağ Bisikleti Yarışları’nda boy gösteren Karaman ekibi toplamda elde ettiği 1 altın ve 2 gümüş madalya ile başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Antalya’nın Serik ilçesinde düzenlenen Ali Hüryılmaz Türkiye Şampiyonası’nda antrenör Barış Ünlü eşliğinde yıldız bayanlar kategorisinde 5 sporcuyla mücadele eden Karaman Ekstrem Bisiklet ve Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü yarışların ilk gününde Azize Bekar ile ikinciliğe ulaştı. Yarışların ikinci gününde yeniden sahneye çıkan Azize Bekar tek başına kaçış yaparak ikinci gün sonunda birincilik kürsüsünde yerini aldı.

Muğla’nın Dalaman ilçesinde düzenlenen MTB Maraton Dağ Bisikleti yarışlarında Karaman Gençlik ve Spor Kulübü ile boy gösteren Karaman ekibi 2 sporcuyla mücadele ettiği yarışlarda Hatice İnan ile ikinciliğe uzanarak büyük bir başarıya imza attı.

Karaman’ın her iki yarışmada da adından söz ettirdiğini belirten Ünlü, “ Antalya’da düzenlenen ve 3 gün süren şampiyonada 38 kulüpten 480 sporcu pedal çevirdi. Karaman ekibi olarak bu zorlu yarışlarda elimizden gelenin en iyisini yaptık ve 1 altın ve 1 gümüş madalya ile madalya geleneğimizi sürdürdük. Diğer taraftan Muğla’nın Dalaman ilçesinde 150 sporcunun katıldığı şampiyonada ise genç sporcumuz Hatice İnan ile ikincilik madalyasının sahibi olduk. Sporcularımız 2010 yılından bu yana katıldıkları tüm yarışlarda kürsüye çıkarak büyük bir başarıya imza attılar. Bu Karaman bisikleti için gurur verici bir tablo. Karaman bisikleti Türkiye’de bisiklette tek isim olma yönünde emin adımlarla ilerliyor. 2018 yılı hedefimiz ise 100 Türkiye derecesi alarak yeni bir rekora imza atmak” diye konuştu.

Karaman bisiklet takımı sporcularını elde ettikleri başarılardan dolayı tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise, “ Karaman bisiklet takımımız ilimizi ulusal ve uluslararası müsabakalarda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor. Ali Hüryılmaz Türkiye Şampiyonası ve MTB Dalaman Dağ Bisikleti Yarışları’nda dereceye giren sporcularımızı göstermiş olduklarını performans ve başarıdan dolayı kutluyorum. İnşallah 2018 yılında da bisiklet takımımızın başarı grafiği her geçen gün yükselecek ve sporcularımız ilimizin adını en iyi şekilde duyurmaya devam edeceklerdir” dedi.