Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Sırbistan ve Makedonya olmak üzere toplam 6 ülkeden 100'e yakın sporcunun katılacağı şampiyonada Türkiye, A ve B takımı olarak yer alacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık Karaman’da yapılacak şampiyonayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Türk Badmintonunun iyi bir altyapıya sahip olduğunu belirterek, milli sporcuların geçmiş organizasyonlarda olduğu gibi bu organizasyonda ülkemizi başarıyla temsil edeceklerine ve başarılı sonuçlar elde edeceklerine inandığını söyledi.

 Karaman'da yapılacak Karaman Belediyesi 19 Yaş Balkan Badminton Şampiyonası sponsorluğu’nun geri dönüşü olarak ise, Karaman Belediyesi tarafından 1500 öğrenciye ve 50 okula Badminton raketi ve topu dağıtılacak. Ayrıca şampiyonayı izlemeye gelen öğrencilere yapılacak çekişilişle çeşitli hediyeler verilecek. Karaman'da 19 Yaş Balkan Badminton Şampiyonası'ndan 1 hafta önce Badminton Federasyonu milli takım antrenörleri tarafından okullarda badmintonu tanıtıcı çalışmalar yapacak ve Karaman'da yaklaşık 5 bin öğrenci badmintonla tanışacak ve Badminton oynayacak” dedi.

Karaman’da düzenlenecek olan Şampiyonaya en iyi şekilde ev sahipliği yapacaklarını belirten Kısacık, "Balkan Şampiyonası'nda takımda ve ferdilerde ülkemizi temsil edecek sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum. Ülke olarak badminton branşında başarılarımız devam edecek. Bizlere bu imkânları sağlayan Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Lütfi Elvan’a, Karaman Valimiz Murat Koca’ya, şampiyonanın Sponsorluğunu yapan Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'a ve Şampiyonanın Karaman’a alınmasında büyük katkıları olan Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik’eteşekkür ediyorum" dedi.