2015-2016 futbol sezonu Karaman U-19 Ligi 16.01.2016(Cumartesi günü) tarihinde Yunuskent Stadyumu'nda oynanan ilk hafta karşılaşmaları ile start aldı.

6 hafta sürecek olan müsabakalarda 4 takım kıyasıya mücadele edecek. 16 Ocak tarihinde oynanacak müsabakalarla başlayan lig öncesinde gerek Karaman ASKF Genel Sekreteri Hacı Arif Yalçın, gerekse Futbol İl Temsilcisi Yaşar Çalışkan, ligde mücadele edecek tüm takımlara başarılar temennisinde bulundular.

İlk hafta müsabakalarında Başak Spor/Yeşildere Gençlik Spor ve Sudurağı Gençler Birliği Spor/Karaman Belediye Spor takımları karşılaştı.

Günün ilk maçı olan Başak Spor/Yeşildere Gençlik Spor karşılaşması saat 10.00’da Yunuskent Stadyumu’nda başladı. Karşılaşmanın ilk yarısında Başak Spor rakibine gol şansı vermeyerek ilk yarı 5-0 sonuçlandı. İkinci yarı ise performansını düşürmeyen Başak Spor 4 gol daha attı. Başak Spor kalecisinin karşı rakibine yaptığı hata sonrası hakem en direk serbest vuruş kararı verdi. Karar sonrası Yeşildere Gençlik Spor 1 gol şansı buldu. Maç 9-1 Başak Spor’un galibiyeti ile sonuçlandı.

Günün ikinci maçı olan Sudurağı Gençler Birliği Spor/Karaman Belediye Spor karşılaşmasında ise kıyasıya bir mücadele sürdü. Her iki takımda büyük bir performans göstermesine rağmen Sudurağı Gençler Birliği Spor 90 dakika boyunca gol şansı bulamadı. Usta paslarıyla rahat top oynayan Karaman Belediye Spor oyuncuları zaman zaman rakibinin defansını ve kalecisini alt edemedi. İyi top oynayan Karaman Belediye Spor 90 dakikayı bol gollü geçirerek sahadan 9-0 galip ayrıldı.


Tunahan YILDIRIMER