Türkiye Atletizm Federasyonu’nun faaliyet takviminde yer alan ve bir ayağı da Bursa’da düzenlenen Bölgesel Kros Lig’i Yarı Final müsabakalarında 15 sporcu ile mücadele eden Karaman atletizm takımı, U14, U16 ve U18 kategorilerinde katıldığı yarışmalarda Türkiye finali biletini kaptı.

Türkiye’nin birçok yerinden sporcunun katıldığı yarışmalarda Karaman atletizm takımının tek madalyası ise U14 erkeklerde Semih Sefa Armutcu’dan geldi. Yarışlarda başarılı bir performans ortaya koyan Armutcu, gümüş madalya kazanarak Türkiye ikincisi oldu. Yine Karaman ekibinden U14 kızlarda mücadele eden Elif Buse Şahin 15’nci, U16 kızlarda Yaren Tuzcuoğlu ise 11’nci olarak yarışları tamamlayan sporcular oldu.

Yarışlar sonunda oluşan takım sıralamasında ise Karaman atletizm takımı, U14 ve U18 erkeklerde Türkiye beşincisi olma başarısı gösterdi. Karaman ekibi elde ettiği bu sonuçlarla 16 Aralık 2022 tarihinde düzenlenecek Türkiye finallerine katılma hakkı elde etti.

Bursa’da düzenlenen Bölgesel Kros Lig’i Yarı Final müsabakalarında dereceye giren sporcuları tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, Türkiye finallerinde mücadele edecek sporcular ve antrenörlere başarılar diledi.