Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonun faaliyet takviminde yer alan Bedensel Engelliler Metin Türker Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası bu yıl Karabük’te düzenlendi. Milli takım teknik sorumluların yakından takip ettiği turnuva, önümüzde ki aylarda Romanya’nın Bükreş kentinde yapılacak olan Avrupa şampiyonası için Milli Takım kadrosunu seçme önemini de taşıdı. 19 şehirden 134 sporcu katılığı şampiyonada kıran kırana mücadele yaşandı.

Şampiyonaya Hayta Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Antrenörü Hüseyin Yamaç ile birlikte katılan sporcular Berat Toprakçı ve Yusuf Yılmaz, 2 gümüş, 1 bronz madalya kazanarak ilimizi başarılı şekilde temsil ettiler.

23 yaş altı sağ kol kategorisinde mücadele eden Toprakçı, 55 kiloda Türkiye ikincisi oldu. +55 kiloda yarışan Yusuf Yılmaz da sol kolda Türkiye ikincisi sağ kolda ise Türkiye üçüncüsü olma başarısını elde etti.

Şampiyona sonrası açıklamalarda bulunan Hayta Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü yöneticileri, desteklerinden dolayı başta Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek ve yardımcılarına teşekkür ettiler.