Yeni sezonda TFF 3. Lig’i kasıp kavuracak güçlü bir kadro oluşturmak için kolları sıvayan Karaman Futbol Kulübü Onursal Başkanı Mehmet Ali Han ve Kulüp Başkanı Süleyman Han çalışmalarına hız verdi. Volkan Uluç ve ekibiyle yolların ayrılmasının ardından Han kardeşler geçtiğimiz sezon Batman Petrolspor’u şampiyonluğa ulaştıran Zafer Hızarcı ile temasa geçti.

Hızarcı ile her konuda anlaşmaya varılırken Gard Karaman Otel’de imza töreni geçekleştirildi.

Tören sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Karaman Futbol Kulübü Onursal Başkanı Mehmet Ali Han: “Öncelikle bu dönemden önce bize hizmet veren değerli hocalarımızı, bütün ekibi yaptıkları hizmetlerden dolayı canı gönülden kutluyorum. Bugün Karaman’da yeni bir sayfa açıyoruz. Profesyonel olmak mecburiyetindeyiz, zeki olmak mecburiyetindeyiz. Başarılı olmak istiyorsak kesinlikle profesyonelliğe geçmemiz lazım, Karaman’da inşallah profesyonelliğe geçecek buna herkes inanmalı. Karaman Futbol Kulübü olarak ne kadar az hata yaparsak ben inanıyorum ki o kadar başarılı olacağız. O yüzden çok çalışmamız lazım çok çalışmamız lazım, çok ince görüp iyi görmemiz lazım. Karaman için gece gündüz çalışıyoruz. Ekibimizle beraber geceyi gündüze katıp az hata yapmak için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Başarı birlikte olan bir şeydir. Tek başımıza bir futbol kulübü yöneterek biz hiçbir şey kazanamayız. Eğer başarı istiyorsak hep beraber birbirimize güveneceğiz, birbirimize destek olacağız, birlikte hareket edeceğiz” dedi.

Karaman’da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Hızarcı ise, şunları kaydetti:

“Biliyorsunuz ki hepimiz ortak bir menfaateyiz. Bu ortak ihtiyacı birlikte beraber başaracağız. Tabi ki bu işin birçok parametresi var eleştirilerde bunlardan bir tanesi. Tabi ki eleştiriler olacak bunları da biz saygı çerçevesinde göğüsleyebileceğiz. Ben bu ülkede futbol oynadım ve ben bu ülkede bir eğitimde bu işte birçok parametre geçirdim. Ben yanlışa karşı direnip doğruyu ortaya çıkartmak istiyorum. Benim hedeflerim var amaçlarım var. 34 haftalık uzun bir süreç var bunun içerisinde kart cezası var, sakatlığı var, hava faktörleri var, hakem faktörleri var. O yüzden hep birlikte dinamik bir bütünlüğü meydana getirmek zorundayız.”

Toplantının devamında ise Hızarcı ve kulüp yönetimi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantının ardından Hızarcı’ya kulüp tesisleri ve Karaman’ın yeni stadyumu gezdirildi.