Festivalden elde edilen tüm gelirlerin Karaman Futbol Kulübü için harcanacağının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“29-30-31 Temmuz tarihleri arasında düzenleyeceğimiz “Sezon Açılışı Festivalimiz” için yapılan pozitif ve yapıcı eleştiriler için teşekkür ederiz. Bu yapıcı eleştirilerin hepsine değer vererek bu ve daha sonra yapacağımız organizasyonlarımız için elimizden ne gelirse şehrimiz için çalışmaya devam edeceğiz.

Bu organizasyonda festival giderlerimiz hariç elde edilen tüm gelir, hiç kimsenin kişisel bir gelirine dönmeyecek olup tamamen Karaman Futbol Kulübümüz için harcanacaktır. Bu bağlamda da festivale katılım sağlayarak hem şehrimizin markasına hem de kulübümüze destek olan herkese teşekkür ederiz.

Bilet alan her bir birey, yanında 12 yaşından küçük çocuklar ile festival alanına giriş yapabilecektir. Festival, Karaman Grand Otel bahçesinde yer alan 10.000 kişilik alanda düzenlenecektir. Grand Otelin binası içinde herhangi bir organizasyonumuz olmayacaktır.  Festival alanı için toplantılarımızda Kemal Kaynaş Stadyumunu gözden geçirip, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile görüştük. Bize her konuda yardımcı olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz sahanın zarar görebileceğini bize belirtti ve bizde sezon içinde mağdur olmama adına ortak bir karar alarak, stadyumun olamayacağı kararına vardık. Daha sonra Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini düşündük ancak üniversitede yer alan suni çime de zarar gelebileceğini düşünerek tesise zarar gelmemesi adına yine ortak bir karar ile vazgeçtik. 15 Temmuz Aktekke Kent Meydanı ve Türk Dili Parkında ise güvenlik önlemlerinden dolayı organizasyonumuzu gerçekleştiremiyoruz. Güvenliği ve organizasyonumuzu kaldırabilmesi açısından Karaman Grand Otelde karar kıldık ve onlarda kendi organizasyonlarının tamamını iptal ederek bizlere en iyi şekilde yardımcı oldu. Bu vesile ile Karaman Grand Otel’e de teşekkür ederiz.  Festivalde futbolcularımızın tanıtımı olacaktır. Ancak takımımız taraftarımıza her zaman açıktır. Teknik ekibimiz onay verdiği sürece antrenmanlarımız halkımıza açık olacak olup, halkımız istediği zaman ziyaret edebileceklerdir.  Düzenlediğimiz festival oldukça büyük ilgi görmüş olup, bilet satışlarımız devam etmektedir. Şehrimize gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ederiz.”