TFF 3. Lig 2. grupta ilimizi temsil eden Karaman Futbol Kulübü bir dönem Alman devi Bayern Münih’in formasını giyen 26 yaşındaki kanat oyuncusu Sinan Kurt’u Türk vatandaşı olmak şartıyla renklerine bağladı.

Karaman FK geçtiğimiz günlerde genç kanat oyuncusu ile 2.5 yıllık sözleşme imzaladı. Onursal Başkan Mehmet Ali Han ile masaya oturan Kurt, kendisini kırmızı-beyazlı kulübe bağlayacak olan sözleşmeye imzayı attı.

İmza törenin ardından açıklamalarda bulunan genç oyuncu, “Buraya geldiğim ve ülkeme döndüğüm için mutluyum. Kulüpte iyi bir yapılanma ve iyi bir hava var. Güzel bir çalışma ortamındayız ve beni de aynı güzellikte karşıladılar. İyi hissediyorum. Burada daha çok çalışıp, eski gücüme ve performansıma döneceğim” dedi.

SİNAN KURT TRANSFERİ BÜYÜK SES GETİRDİ!

Temsilcimizin yeni transferi dünyada gündemine oturdu. Türkiye’nin önde gelen basın kuruluşlarında haber konusu olan transfer yurtdışındaki prestijli gazete ve dergilerde de yerini aldı. Yapılan transfer Karaman’ın tanıtımında da büyük bir rol oynadı.

PEP GUARDİOLA, BAYERN MÜNİH'TE ŞANS VERMİŞTİ

Futbola Mönchengladbach altyapısında başlayan Sinan Kurt, 2014 yazında 3 milyon euro'luk bonservis ücretiyle Bayern Münih'e transfer oldu.

Bayern Münih'te Pep Guardiola, Sinan Kurt'a A takımda şans vermişti. Bayern Münih yıllarını ikinci takımda geçiren Sinan Kurt, 2014-15 sezonunda Bundesliga'da Bayern Münih'in Hertha Berlin'i 1-0 mağlup ettiği karşılaşmada sonradan oyuna dahil olmuştu.

Bayern Münih'te beklentilerin uzağında kalan Sinan Kurt, 2016'da Hertha Berlin'e transfer oldu. Son olarak 2020-21 sezonunda Slovak ekibi Nitra'nın formasını terleten Sinan Kurt geçen sezon futboldan uzak kalmıştı.

Geçmişte Almanya Milli Takımı'nın alt yaş gruplarında forma giyen Sinan Kurt kanatlarda görev yapıyor.

İLK ANTRENMANINA ÇIKTI

Ligin 10’uncu haftasında karşılaşacağı Kırıkkale BA maçının hazırlıklarını Kemal Kaynaş Stadyumunda yapan Karaman Futbol Kulübünde yeni transfer Sinan Kurt’ta ilk antrenmanına çıktı.

Kulübün medya ekibi tarafından servis edilen fotoğraflarda Sinan Kurt’un Teknik heyet ve takım arkadaşlarıyla yavaş yavaş kaynaşmaya başladığı gözlemlendi.