Karaman'dan da okulların arasında bulunduğu Okul Sporları Satranç Turnuvası Bölge Finalleri Türkiye'de 8 farklı şehirde gerçekleştiriliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, Satranç Federasyonu ve ana sponsor Türkiye İş Bankası’nın katkılarıyla düzenlenen Okul sporları grup yarışmaları yaklaşık 2 bin 500 sporcunun katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Gençler Genel, Gençler Kızlar, Yıldızlar Genel, Yıldılar Kızlar, Küçükler Genel ve Küçükler Kızlar kategorilerinde düzenlenen turnuvada Karaman'da il birincisi olan okullar, Burdur'da ilimizi temsil ediyor.

Düzenlenen turnuvada Küçükler Kızlar kategorisinde Özel Karadağ Ortaokulu, Küçükler Genel kategorisinde Prof. Dr. Ömer Dinçer İmam Hatip Ortaokulu, Yıldızlar Genel kategorisi ve Yıldızlar Kızlar kategorisinde Özel Karaman Başarı Koleji, Gençler Genel kategorisinde Prof. Dr. Ömer Dinçer İmam Hatip Lisesi ve Gençler Kızlar kategorisinde İrfan Ataseven Anadolu Lisesi Karaman'ı ulusal platformda temsil ediyor.

Yarın sona erecek turnuvada dereceye giren okullar Nisan ayı içerinde düzenlenecek olan Türkiye Finallerinde Karaman'ı temsil etmeye hak kazanacaklar.