13-14 Şubat 2016 tarihleri arasında Nevşehir Avanos’ta düzenlenen ve 12 erkek takımı ve 12 bayan takımı olmak üzerek toplam 24 takımın katılımlarıyla gerçekleşen Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Yarı Final müsabakalarında Karaman judo takımı ortaya koymuş olduğu performans ile bir üst tur olan final müsabakalarına yükselme başarısı gösterdi. Judo antrenörleri Ahmet Ömre Türe ve FadimSarvaneşliğinde disiplinli çalışmalarının meyvelerini katıldıkları müsabakalarda almayı başaran Karaman judo bayan takımı, zorlu müsabakalarda takım halinde 38 puan toplayarak yarı final müsabakalarını 12 takım arasından 2’inci olarak tamamlama başarısı gösterdi.
İki gün boyunca çekişmeli geçen mücadeleler sonunda 36kg’da Ayşe Elyiğit birinci, 40kg’da Cahide Eke beşinci, 44kg’da Ezgi Karademir ikinci, 48kg’da Eda Karademir üçüncü, 52kg’da Aynur Elyiğit beşinci, 57kg’da Esra Türegün üçüncü, 70kg’da Beyza Nur Arı ikinci ve +70kg’da Ebru Atabay ikinci olan sporcular oldu.
Anadolu Yıldızlar Ligi müsabakalarında Karaman judo takımının istikrarlı bir şekilde ilerlediğin belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Nevşehir Avanos’ta gerçekleştirilen yarı final Judo müsabakalarında takım halinde ikinci olarak dereceye giren ve final vizesini alan ekibimizi tebrik ediyorum. İnşallah judo takımımız bu başarısını final müsabakalarında da göstererek ilimizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir” diye konuştu.