30 Ağustos Zafer Kupası İller Arası Judo Turnuvası 05-06 Eylül 2015 tarihleri arasında Konya’da yapıldı. Konya 100.Yıl Spor Salonunda gerçekleştirilen turnuvaya 21 il davet edildi. İki gün süren ve renkli görüntülerin yaşandığı turnuvada sporcular Bay Bayan Minikler, Yıldızlar, Ümitler ve Gençler kategorilerinde birincilik mücadelesi verdi.

Karaman Judo takımı bu zorlu turnuvada Gençlik ve Spor Kulübü, İl Özel İdare Spor Kulübü ve Karaman Judo Spor Kulübü olarak 12 sporcu ile mücadele etti. Milli takım Judo antrenörleri Ahmet Ömre Türe ve FadimSarvan nezaretinde turnuvaya katılan sporcular çekişmeli geçen müsabakalar sonunda dereceye girerek Yıldız Kızlar kategorisinde genel klasman sonunda takım halinde şampiyon olma başarısı gösterdiler.

Turnuvada dereceye giren Karamanlı sporcular ise; Ümit Bayanlar kategorisinde 40kg’da Ayşe Elyiğit 1’inci, 44kg’da Cahide Eke 3’üncü, +70kg’da Ebru Atabay 3’üncü. Minik Erkekler kategorisinde; 55kg’da Selçuk Konar 1’inci. Minik Bayanlar kategorisinde 48kg’da Fatmanur Altınbaş 3’üncü. Yıldız Bayanlar kategorisinde; 44kg’da Eda Karademir 1’inci, Ezgi Karademir 2’inci, 48kg’da Aynur Elyiğit 3’üncü, 52kg’da Esra Türegün 3’üncü. Yıldız Erkekler kategorisinde ise; 55kg’da Samet Serçeli 3’üncü, 46kg’da MerhmetSerçeli 3’üncü olarak madalya almaya hak kazanan sporcular oldu.

Turnuva hakkında açıklamada bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Konya'da ilimizi temsil eden Karaman Judo Takımı birbirinden güzel maçlar çıkararak, kupa ve madalya ile ilimize dönme başarısı gösterdi. Turnuvada ter döken ve dereceye giren tüm sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. İnşallah daha güzel yerlerde daha güzel başarılarla bizleri gururlandırmaya devam ederler” diye konuştu.