Antalya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Büyükler Ferdi Judo Şampiyonası’na judo antrenörü Ahmet Ömre Türe eşliğinde 12 kişilik ekiple katılan Gençlik ve Spor Kulübü judo takımı +78 kiloda Ebru Atabay ile bronz madalyanın sahibi olarak büyük bir başarıya imza attı. Yine 12 kişilik ekipte yer alan 2001 doğumlu sporcu Eda Karademir ise 52 kiloda Türkiye 5.’si olarak büyükler kategorisinde başarılı bir sonuca imza atan sporcu oldu.

Karaman judo tarihinde büyükler kategorisinde ilk defa madalya kazandıklarını belirten Türe, “Antalya’da 57 ilden 352 erkek, 196 kadın, toplam 568 sporcunun katımlıyla düzenlenen şampiyonada kürsüye çıkarak ilimizi başarıyla temsil ettiğimiz için Karaman judo takımı olarak gururluyuz. Şampiyona öncesi sporcularımızla iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Büyükler kategorisi dışında neredeyse tüm kategorilerinde madalya kazandığımız şampiyonalarda büyükler kategorisinde de madalya kazanarak bir ilki gerçekleştirmek için çalışmalarımıza son güne kadar ara vermeden devam ettik. Zorlu geçen müsabakalarda sporcumuz Ebru ile madalyaya uzanarak bu hedefimizi gerçekleştirdik. Gelecek vadeden bir diğer sporcumuz Eda Karademir ise 2001 doğumlu olmasına rağmen Türkiye 5.’si olarak bizlere gelecek adına büyük bir heyecan verdi. Şampiyonada mücadele eden tüm sporcularımızı tebrik ediyor, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KISACIK’TAN EBRU ATABAY’A TEBRİK

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası’nda üçüncü olan judocu Ebru Atabay’ı kutladı.

Karaman judo takımının başarı çıtasını yükseltmeye devam ettiğini belirten Kısacık, “Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası’nda Karaman’ı büyük bir başarıyla temsil ederek Türkiye 3.’sü olan sporcumuz Ebru Atabay’ı gönülden kutluyorum. Kazandığı başarılarla kariyerinde emin adımlarla yükselen sporcumuzun başarılarının devamını diliyorum” dedi.