Erzurum’da Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirilen 12’inci Uluslararası Palandöken Kupası Karate Turnuvası Karaman Gençlik ve Spor Kulübü karate ekibinin büyük başarısına sahne oldu. Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Karate Federasyonu ve Çelebispor kulübünün destekleri ile yapılan büyük organizasyona Karaman ekibinin de yer aldığı 41 ülkeden toplam 2000 sporcu mücadele etti.

Nefes kesen müsabakalara sahne olan şampiyonaya Karaman karate ekibi antrenör İhsan Özbek nezaretinde toplam 10 sporcu ile katıldı. Karaman Gençlik ve Spor Kulübü olarak müsabakalarda ter döken ve şampiyonluk mücadelesi veren Karaman ekibi gösterdikleri performans ve elde ettikleri derecelerle göz doldurdu. Zorlu geçen müsabakalar sonunda ferdi klasmanda 30kg kumiteSudem İmran birinci, 30kg kumite Elif Kübra Acar üçüncü, Fatma Sena Çelik bayan kata üçüncü, Mehmet Taşer erkek kata üçüncü, 35kg Enes Yeşil kumite ikinci, İsmet İmran erkek kata birinci ve erkek kumite alanında ikinci olma başarısı gösterdi.

2005-2007 doğumlu bayan takım Kata kategorilerinde Fatma Sena Çelik, Ecem Büyükyağcı ve Sudem İmran takım olarak üçüncülük elde etti. 2005-2007 bayanKumite kategorilerinde Ecem Büyükyağcı, Sudem İmran, Aleyna Kondu ve Elif Rana Çelik takım halinde ikinci olurken, erkek Kumite kategorilerinde Ekin Büyükyağcı, İsmet İmran, Enes Yeşil ve Mehmet Taşer takım olarak üçüncü olma başarısı gösterdiler.

Yine Konya’da 23 Ağustos 2015 Pazar günü Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı İl Şampiyonası ve Ümit Genç 21 yaş Altı Türkiye Şampiyonası Seçmelerine Karaman karate ekibi antrenör İhsan Özbek nezaretinde 37 sporcu ile katıldı. Karaman, Aksaray, Konya Merkez ve İlçe takımlarından 141 Kız, 166 Erkek Sporcu olmak üzere toplam 307 sporcunun mücadele ettiği müsabakalarda Karaman karate ekibi beş altın, beş gümüş ve 9 bronz madalya alma başarısı gösterdi.

Şampiyonların ardından müsabakalara katılan ve dereceye giren sporcular karate antrenörü İhsan Özbek ve il temsilcisi Abdullah Akgül eşliğinde Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’ı makamında ziyaret ederek müsabakalar hakkında bilgilendirmede bulundular. Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Spor İl Müdürü Kısacık,” Karate takımımızın elde ettiği başarılar bizleri mutlu etti. Karaman ilimiz artık Karate branşında sağlam alt yapısı ile başarı çıtasını yükseltiyor.Erzurum ve Konya illerinde gerçekleştirilen organizasyonlarda Karamanımızı temsil eden antrenör ve sporcularımızı göstermiş oldukları gayret ve azimlerinden dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.