2009 yılında hayatını kaybeden Okçuluk Federasyonu Başkanvekili Kahraman Bağatır anısına düzenlenen ve sezonun ilk açık hava organizasyonu olan Kahraman Bagatır İlkbahar Okları Yarışması, 12 ülkeden 666 sporcunun katılımıyla Antalya 100.Yıl Okçuluk Tesislerinde 3 Nisan Pazar günü yapılan bireysel finallerin ardından sona erdi.
30 Mart- 3 Nisan 2016 tarihleri arasında 100. Yıl Okçuluk Tesisleri’nde gerçekleştirilen yarışlarda Türkiye başta olmak üzere, Polonya, Almanya, Rusya, Gürcistan, Estonya’dan sporcular Klasik ve Makaralı yay kategorilerinde dereceye girebilmek için kıyasıya bir mücadele verdi. Karaman Gençlik ve Spor Kulübü okçuluk takımının da yer aldığı zorlu yarışlarda bayan takımı sekizinci, erkek takımı ise on üçüncü olarak yarışları tamamladı. Karaman Gençlik ve Spor Kulübü makaralı yay büyük erkekler sporcusu Kamil Özgüven son 16 elemelerde Alman milli takım oyuncusu Robert Hesse’ye şansız bir şekilde mağlup olarak turnuvaya veda etti.
Yarışmaların güzel bir atmosferde gerçekleştiğini belirten okçuluk antrenörü Recep Batman;” Karaman Gençlik ve Spor Kulübü okçuluk takımı olarak çalışmalarımıza aralıksız bir şekilde devam ediyor. Antalya’da düzenlenen yarışlarda takım olarak elde ettiğimiz dereceler geleceğe bakmamız adına bizlere güven verdi. İnşallah daha iyi bir çalışma temposu ile ilimizi katıldığımız tüm yarışlarda en iyi şekilde temsil edeceğiz” şeklinde konuştu.
Elde edilen derecelerden dolayı okçuluk takımı sporcularını tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Okçuluk takımımız yükselen başarı grafiği ile güven tazelemeye devam ediyor. İnşallah ilimizden milli takımımıza yetenekli sporcular kazandıracağız. Çalışmalarımız bu yönde devam etmektedir. Okçuluk takımımız yapılacak olan diğer yarışlarda da en iyi şekilde mücadele ederek ilimizin adını en iyi şekilde duyuracaklardır” dedi.