Okul Sporlar faaliyetleri kapsamında Niğde’nin ev sahipliğinde düzenlenen okullar arası gençler futsal grup müsabakalarında beden eğitim öğretmeni Necati Yorgancılar eşliğinde mücadele eden Karaman Hakkı Teke Spor Lisesi Kız Futsal Takımı, bir ilke imza atarak yarı finale yükselme başarısı gösterdi. Grubunun ilk maçında Nevşehir temsilcisiyle karşılaşan Karaman ekibi rakibini 4-2 yenerek grup maçlarına güzel bir başlangıç yaptı. İkinci maçında Niğde temsilcisini 5-1 ve final maçında grupta favori olarak gösterilen İstanbul ekibini de 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup eden Karaman Hakkı Teke Spor Lisesi Kız Futsal Takımı adını Türkiye yarı finallerine yazdırarak bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

Karaman’ı en iyi şekilde temsil etmek için mücadelelerine devam edeceklerini belirten beden eğitimi öğretmeni Necati Yorgancılar,“ Skorlar kolay olmuş izlenimi verse de zorlu maçlar oynadık, çocuklarımızın azmi ve mücadelesi bizi gururlandırdı. İlimizde kadın futbol takımı yok, öğrencilerimiz sadece okulda yaptıkları antrenmanlarla bu başarıyı yakaladılar ve turnuvaya katılan tüm takımların ve seyircilerin takdirini kazandılar, onlarla gurur duyuyorum. Artık son 32’ye kaldık. Hedefimiz daha ileriye gidebilmek. Bize her zaman destek olan okul müdürümüze ve velilerimize çok teşekkür ederim” dedi.

Karaman Hakkı Teke Spor Lisesi Kız Futsal Takımı, 17-20 Mart tarihlerinde 4 grup merkezinde 8’er takımın katılacağı yarı final müsabakalarında grubunda ilk ikiye girerek, Türkiye finaline kalan 8 takım arasına girmek için mücadele verecek.