Karaman’da 2017-2018 sezonunun açılış müsabakası olan gençler hentbol il birinciliği müsabakaları kızlar ve erkekler kategorilerinde yapılan final karşılaşmalarının ardından tamamlandı.

Yunus Emre Spor Salonu’nda 9 okul takımından 108 sporcunun mücadele ettiği okullar arası gençler hentbol il birinciliği müsabakaları bir birinden çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu. Beş gün boyunca devam eden müsabakalarda kızlar ve erkekler kategorilerinde mücadele eden Spor Lisesi kız ve erkek hentbol takımları her iki kategoride de şampiyon olarak büyük bir başarıya imza attı. Final karşılaşmalarının ardından Spor Lisesi oyuncularının mutluluklarını taraftarlarıyla paylaşması ise müsabakalarda unutulmayacak kareler arasında yerini aldı.

Spor Lisesi erkek ve kız takımları bu sonuçların ardından ileri bir tarihte yapılacak olan Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarında Karaman’ı temsil etme başarısı gösteren takım oldu.

Müsabakalar sonunda erkekler kategorisinde Spor Lisesi birinci olurken, Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi ikinci, Larende Anadolu Lisesi üçüncü, Fatih Anadolu Lisesi dördüncü oldu. Kızlar kategorisinde ise Spor Lisesi birinci, Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi ikinci, Nefise Sultan Kız Meslek Lisesi üçüncü, Fatih Anadolu Lisesi dördüncü oldu.

Dereceye giren takımlara kupa ve madalyalar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Aydın Kaya, Spor Lisesi Müdürü İsmail Doğan, Nefise Sultan Kız Meslek Lisesi Müdürü Ümit Taşkuyu, Okul Sporları İl Temsilcisi Yaşar Çalışkan, Hentbol İl Temsilcisi Mustafa Ak, hentbol antrenörü Hüseyin Ardıç ve beden eğitimi öğretmeni Süleyman Büyüktekin tarafından verildi.