Görevine yeni atanan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü (GHSİM) Hayatı Kısacık basına yönelik tanışma toplantısını düzenledi. Demosan Otelde gerçekleşen toplantıya yerel basın temsilcileri katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün teşkilat yapısı, gençlere ve spora olan hizmetler, İl ve İlçelerde faaliyet gösteren tesislerin durumu ve yeterliliği, Karaman gençliği üzerinde önemli bir rolü olan Gençlik Merkezleri ve 2015 yılı içerisinde Karaman için hedeflenen Gençlik ve Spor yatırımları hakkında bilgi verildi. Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak 98 personel ile Karaman’a hizmet verildiğini açıklayan Müdür Kısacık, “Bakanlığımızın bizlere verdiği destekler ve 2015 yılı için düşündüğümüz projelerin hayata geçmesi ile bu sayıyı arttırarak ilimize gençlik ve spor faaliyetleri anlamında en kaliteli hizmeti sunmak istiyoruz. Bu prensip doğrultusunda çalışmalarımıza zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin devam etmekteyiz. Amaçlarımız arasında en önemli hedefimiz Karaman ilimizi bir spor şehri haline getirmektir. Çalışmalarımıza, sadece İlimizde bulunan sporcular ile değil, en tabana inerek İlçe, kasaba ve köylerimizde bulunan yetenekleri keşfedilmemiş çocuklarımızı bularak onları spora kazandırarak ve sporda kaliteyi arttırarak devam etmek arzusundayız” dedi.

TOPLAM 54 BİN 720 SPORCU VAR

2014 yılı itibari ile sayısal değerlerle Karaman’da sporu özetleyen Müdür Kısacık, “2014 yılı içerisinde faaliyet gösterdiğimiz branş sayımız 31 olup, Branşlara göre Milli Sporcu sayımız ise; Taekwondo, Judo, Wushu, Bisiklet ve Atletizm branşlarında toplam 17 dir. 2014 yılı ulusal sportif etkinlikleri olarak;Yıldızlar Türkiye Judo Şampiyonası, 12 Dev Adam Basketbol Güney Grubu Müsabakaları, Okullar arası Taekwondo yıldızlar grup müsabakaları, Okullar arası güreş serbest grekoromen grup müsabakaları ve yıldızlar voleybol grup müsabakaları düzenlenmiştir. 2014 yılı kulüp sayımız ise il ve ilçelerimizde toplam 69’dur.İl Spor Merkezleri, Üniversite ve Yaşam Boyu Spor da sporcu sayımız toplam 2.769, Kulüp-Ferdi sporcu istatistiğimiz 6 Haziran 2014 tarihi itibari ile toplam 60.825, 9 Aralık 2014 tarihi itibari ile Kulüp-Ferdi sporcu sayısı istatistiğimiz 54.720’dir” açıklamasında bulundu.

KARAMAN’DA 2 GENÇLİK MERKEZİ VAR

Müdür Kısacık, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Karaman Gençlik Merkezi ve Piri Reis Gençlik Merkezi olmak üzere 2 adet Gençlik Merkezinin bulunduğunu kaydetti. Müdür Kısacık, “Bu merkezlerimizde gençlerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirmelerine fırsat vererek topluma aktif vatandaşlar olarak katılmalarını sağlamayı ve gençleri zararlı alışkanlıklardan korumayı amaç edinmektedir. Gençlik Merkezlerimizde yönetim ile gençler arasında koordinasyonu sağlayan, onları yönlendiren, gençlerin kötü alışkanlıklara yönelmesini önleyerek aşağıda belirttiğimiz Gençlik Merkezi faaliyetlerine katılmalarını sağlayan 8 tane Gençlik Liderimiz bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

ŞU KURSLAR VAR

Gençlik Merkezi faaliyetlerinden bahseden Kısacık, “Kara Kalem, Hüsn-ü Hat, Kaligrafi, Ebru, Vitray(Seramik Boyama), Tiyatro, Keman, Gitar, Ney, Bağlama, Diksiyon, Hızlı Okuma, İngilizce, Osmanlı Türkçesi, Kaat’ı(Kağıt Kesme)Sanatı, Def, Halk Oyunları ve Fotoğrafçılık’tır. Bakanlığımız koordinesinde yürütülen ve Gençlik Merkezlerimizce uygulanan başlıca gençlik projelerimiz: Genç Dönüşüm, Gençlerin İyilik Ağacı, Tecrübe Konuşuyor, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, Osmanlı Türkçesi Eğitimleri, Seyyah Bizim İller, Şehirler ve Kültürler, Gençlik Kampları, Gençlerden Ecdada Mektup. Kurumumuza bağlı Gençlik Merkezlerimizin üye sayıları toplam 5.594 tür” diye belirtti.

İL VE İLÇELERDEKİ TESİSLERİ AÇIKLADI

Kurumumuzca 2015 yılı içerisinde yapımı ve bakım-onarımı planlanan tesislerini açıklayan Müdür Kısacık tesisleri şöyle sıraladı: “Merkez Spor Salonu yapımı işi, merkez 15.000 kişilik stadyum yapım işi, Merkez sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapım işi, Fikret Ünlü Olimpik yüzme havuzu tribün yapım işi, Sudurağı ilçesi sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapım işi, Kazımkarabekir ilçesi sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapım işi, Kazımkarabekir ilçesi spor salonu bakım onarımı, Sudurağı spor salonu bakım onarımı, Başyayla ilçesi sentetik futbol sahası yapım işi, Ermenek kayak merkezi yapım işi, Ermenek spor kompleksi yapım işi, Ermenek futbol sahası ve spor salonu yapım işi, Ermenek gençlik merkezi bakım onarımı, Ermenek Güneyyurt Belediyesi sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapım işi, Ermenek spor salonu bakım onarımı, Sarıveliler ilçesi spor salonu yapım işi, Ayrancı ilçesi sentetik futbol sahası yapım işi, Ayrancı spor salonu bakım ve onarım işi”