Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen, Okulsporları Federasyonunun 2014 - 2015 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Okullararası Voleybol Gençler (B) Kız-Erkek Grup Müsabakaları, 18 Ocak 2015 tarihinde yapılan teknik toplantının ardından, Kazım Karabekir Spor Salonu ve Yunus Emre Spor Salonunda erkekler kategorisinde Kayseri ve Aksaray, kızlar kategorisinde ise; İzmir ve Niğde takımlarının arasında oynanan ilk gün karşılamaları ile başladı.

Karaman Spor Lisesi’nin yanı sıra, İzmir, Kayseri, Niğde, Konya, Adana, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Antalya, Ankara ve Mersin illerinden 7 kız ve 8 erkek olmak üzere toplam 15 takımda yer alan yaklaşık 170 sporcunun katıldığı müsabakaların ikinci gününde erkekler kategorisinde Adana ve Niğde takımları arasında oynanan müsabakayı Vali Murat Koca’da izledi.

Müsabaka öncesinde Okullar arası voleybol müsabakaları için ilimizde bulunan bütün takımları Karaman’da görmekten ve böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı memnuniyetini ifade eden Koca, sporun birleştirici bir unsur olduğunu belirtti. Takımlara başarılar dileyerek müsabakaları bir süre takip eden Vali Koca daha sonra yeni açılacak olan Gençlik merkezinde incelemelerde bulunarak İl Müdürü Kısacıktan çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aldı.

Voleybol müsabakaları 19-22 Ocak 2015 tarihleri arasında Kazım Karabekir Spor Salonu ve Yunus Emre Spor Salonu’nda devam edecek.