Antalya Kundu'da bir otelde düzenlenen şampiyonaya, 56 ilden 600'ün üzerinde sporcu katıldı. Yaklaşık 50 hakemin görev yaptığı şampiyonada dereceye girecek sporcular, Wushu Milli Takımı'na alınarak, dünya ve Avrupa şampiyonalarında yarışacak.
Antalya'da başlayan Wushu Türkiye Büyükler, Gençler ve Alt Gençler Bay- Bayan Sanda ve Taolu Wushu Şampiyonasının ilk ayağı olan Alt Gençler ve Gençler müsabakalarına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Wushu antrenörü Kadir Sefa Bayraktar nezaretinde 6 sporcu ile katılan Karaman Wushu takımı şampiyonanın ilk ayağı olan Alt Gençler ve Gençler Sanda müsabakalarında Alt Gençler Sanda kategorisinde Türkiye 3.’lüğü elde etti. 
"Daha Çok Çalışmak Zorundayız"
Wushu sporunu herkesin yapabileceğine değinen Bayraktar;" İlimizde Wushu sporuna güzel bir ilgi var. Küçük yaşlarda da olmak üzere birçok yaş kategorisinde sporcularımız eğitimlerine devam ediyor. Karaman’da daha çok yeni bir branş olmamıza rağmen Wushu da önemli bir seviyeye geldik, daha büyük başarılar elde etmek için çok çalışmak zorundayız" diye konuştu.
Wushu sporunun Karaman’da giderek büyüyen geniş bir aile olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise;” Wushu takımımızın Antalya’da düzenlenen şampiyonada elde ettiği başarı bizleri oldukça mutlu etti. Wushu branşının ilimizde yeni olmasına rağmen alınan başarılı sonuçlar Karaman’da bu branşta güzel işler yapıldığını gösteriyor. Türkiye 3.’sü sporcumuz Bilal Ertuğrul Teber ve wushu ailesini tekrar tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”