Karaman yüzme kursları tamamlandı

22 Kursiyer yapılan kursu başarıyla tamamlayarak aday hakemliğe adım attı.
 
Türkiye Yüzme Federasyonu Karaman İl Temsilciliğinin düzenlediği Yüzme Hakemlik Kursu, 19 - 22 Eylül tarihleri arasında Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlendi.

İstanbul, Ankara ve Konya'dan da kursiyerlerin katıldığı kursta, Türkiye Yüzme Federasyonu Merkez Hakem Kurulu As Başkanı Uluslararası Yüzme Hakemi Yücel Yılmaz ve Uluslararası Yüzme Hakemi Ali Gürler'in verdiği eğitimde başarılı olan kursiyerler aday hakemliğe hak kazanarak resmi müsabakalarda yarışları yönetecekler.
Yüzme Federasyonu Karaman İl Temsilciliğinden yapılan açıklamada, üç gün süren eğitimin ardından yapılan yazılı ve sözlü sınavlar sonrasında 22 kursiyerin aday hakemliğe hak kazandığı belirtilirken, Ekim ayı itibariyle düzenlenecek yüzme müsabakalarında bu aday hakemlerin de görev alabilecekleri öğrenildi.

Halen 14'ü faal olmak üzere 30 yüzme hakemi bulunan Karaman'da, tamamlanan kurs sonrası toplam yüzme hakemi sayısı 52'ye yükselirken, bu hakemlerden 36'sı faal olarak önümüzdeki dönemde düzenlenecek müsabakalarda yarışları yönetecekler.