Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından şehitlerin anısını nesilden nesile aktarmak için her yıl 81 ilde düzenli olarak yapılması planlanan “15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu” Karaman’da 25 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Tren Garı önünden sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek başlayan koşu, sporcuların sancağı 2 buçuk kilometre sonunda Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık’a teslim etmesinin ardından sona erdi. Renkli görüntülere sahne olan koşuda vatandaşlarda sancağı taşıyan sporculara alkış ve bayraklarla eşlik ederek, o anları cep telefonlarına kaydettiler.

Bedensel engelli sporcularında yer aldığı etkinlikte her bir sporcu, 100 metre koşunun ardından sancağı arkadaşına teslim etti. Koşunun son bölümünde ise bedensel engelliler oturarak voleybol takımı sporcularından Ali Can Çetinkaya sancağı alkışlar eşliğinde Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık’a teslim etti.

Vali Işık, Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek’inde de yer aldığı törende sporculara madalya ve katılım belgesi takdim ederek teşekkür etti.