Son yıllarda spordaki yükselişini artarak sürdüren Karaman’da, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen spor organizasyonları ve tesisleşmeye yönelik hamleler sporda marka kent olma hedefiyle ilerliyor. Özellikle sporcu sayılarındaki artış, önemli projelerin kente kazandırılması, okul sporlarına katılımdaki yükseliş, altyapıda devam eden çalışmalar, her yaştan binlerce insanın sporla buluşturulması ve artarak yükselen gençlik merkezi çalışmalarının tüm ilçeleri kapsayacak şekilde yaygınlaştırılmasıyla Karaman, 2018 yılında sporda ve gençlik çalışmalarında dolu dolu bir yıl geçirdi. 

Ortaya koyduğu planlı ve düzenli organizasyon kabiliyeti neticesinde Federasyonlar tarafından da tercih edilen illerin başında gelen Karaman’da Oturarak Voleybol Final Etabı, Oturarak Voleybol 1. Lig 2. Etap müsabakaları, Üniversitelerarası Boks ve Futbol Şampiyonaları, Atlı Cirit Çeyrek Final ve Atlı Okçuluk Yarı Final müsabakaları, Basketbol U16 Erkekler Bölge Şampiyonası, Bölgesel Voleybol Grup müsabakaları, Okullararası Özel Sporcular Atletizm Türkiye birinciliği finalleri, Okullararası Judo Küçükler ve Gençler Türkiye birinciliği finalleri ile okul sporları ve Anadolu Yıldızlar Ligi kapsamında düzenlenen futbol, güreş, hentbol, atletizm, badminton, basketbol ve voleybol gibi müsabakalara ev sahipliği yaparak hem spor kenti kimliğini güçlendirdi hem de spor yoluyla yaklaşık 10 bin kişinin kente girişi sağlanarak il ekonomisine önemli katkı sağlandı.

ÖNEMLİ SPOR TESİSLERİ KARAMAN’A KAZANDIRILIYOR

Son 15 yılda 498 Milyon TL gençlik ve spor yatırımı ile adından söz ettiren Karaman’da, 2017 yılı itibari ile Sarıveliler Spor Salonu ve Başyayla Spor Salonu yapım işleri tamamlanarak, Kazımkarabekir, Sudurağı ve Ayrancı Spor Salonları bakım onarım programına alınarak modernize edildi. Ayrıca, 15 bin kişilik Şehir Stadyumu, 2 bin 500 kişilik Merkez Spor Salonu, Çok Amaçlı Spor Salonu, Kılbasan Futbol Sahası, Kazımkarabekir, Sudurağı ve Güneyyurt Futbol Sahaları ile Ermenek Gençlik Merkezi yatırımları devam ederken, 2002 yılında 29 olan spor kulüplerinin sayısı ise 2018 yılında 76’ya ulaştı.

ENGELLER SPORLA AŞILIYOR

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde engellilere yönelik başlatılan çalışmalar da artarak devam ediyor. Engellilere yönelik sportif çalışmaların yaygınlaştırıldığı Karaman’da engeller sporla ortadan kaldırılıyor. Engellilerin sporla hayata tutunması için birçok organizasyon, proje ve çalışmayı hayata geçiren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Engelliler için hayata geçirdiği “Spor Yapıyorum Evden KOP’uyorum” projesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı engelli eğitim kurumlarına görevlendirilen antrenörlerle birlikte engelli yüzlerce dezavantajlı çocuğu sporla buluşturdu. Bu kapsamda yürütülen başarılı çalışmalarla birlikte son yıllarda görevlendirilen antrenörler tarafından müsabakalara hazırlanan engelli sporcular, 2018’de katıldıkları ulusal ve uluslararası müsabakalarda da birçok başarı kazanarak Karaman’ın gururu olmayı başardılar.

GENÇLİK MERKEZİ ÜYE SAYISI 19 BİN 130’A ULAŞTI

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Karaman Gençlik Merkezi, çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğini güçlendirmeye devam ederek, gençlikle ilgili ortak projeler geliştirmek için yapılan işbirliği kapsamında başlatılan sosyal, kültürel, sportif ve benzeri etkinlikler artarak devam ediyor.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Mayıs ayının gençlik merkezi seçilen Karaman gençlik merkezinde, “Kitaplara Ses Olur Musunuz, İhtiyaç Sahiplerine Umut Olmaya Var Mısınız, Hayalleriniz Varsa Kitap Okuyun, Mutluluğa Bir Oyuncak da Sen Ver, Ermenek Maden Faciasının Seneyi Devriyesi, El Ele Veriyoruz Türkçeyi Öğreniyoruz, Sağlık İçin Pedal Çevir, Bir Kitap Bir Çocuk, Bir Çocuk Bir Umut” gibi onlarca proje ve etkinliği hayata geçirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde devam eden “Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz, Gençlik Kampları, Merkezim Her Yerde, Kitap Okuma Halkaları, Çaya Geliyoruz, Kıraathaneler Aslına Dönüyor, Gençlerin İyilik Ağacı, Medeniyetimizin Keşfi Kudüs, Sanal Hayatta Kaybettiğimiz Gerçekler, Gençler Sabah Namazında Buluşuyor, 57. Alay Vefa Yürüyüşü, Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü, 10 Parmağımda 10 Marifet, Değerlerimle Varım ve Öğrendiklerimi Uyguluyorum” gibi projelere ise binlerce genç katıldı.

Karaman’da, gençlik ve spor alanında yapılan çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Birçok alanda önemli yatırımlar alan Karaman, gençlik ve spor alanında da yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 2018 yılında gençlik ve spor alanında yaptığımız çalışmalarımıza 2019 yılında da gençlerimizden aldığımız güç ve enerjiyle devam edeceğiz. Çünkü gençlik ve spor alanında yapılan yatırımlar aynı zamanda gençlerimizin geleceğine yapılan yatırımlardır. Şuanda ilimizde sporun çehresini değiştirecek ve sporda başarı çıtasının yükselmesine çok büyük katkı sağlayacak modern tesislerimiz yükselmeye devam ediyor. İnşallah bu yatırımlarımız tamamlandığında gençlerimize daha modern ortamlarda spor yapma imkanı sağlayacağız. 2019 yılında da ilimize birçok spor branşında spor müsabakası alarak ilimizin tanıtımına katkı sağlamaya devam edeceğiz. Çünkü Karaman artık, tüm olimpik sporların yapılabileceği, kamplara ve organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek önemli kentlerden bir tanesi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu önemli spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya her zaman hazırız. Çünkü biz spor turizminin Karaman için önemli bir yere sahip olduğu düşünüyoruz. Ayrıca Karaman olarak 2018 yılı itibari ile okul sporlarına katılımda İç Anadolu Bölge birincisi, Türkiye genelinde ise dördüncü olma başarısı gösterdik. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.