Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla ortaklaşa düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri Karaman’da judo, badminton, taekwondo ve masa tenisi gibi farklı spor dallarında yapılan müsabakalarla devam ediyor. 

Kazım Karabekir ve Yunus Emre Spor Salonlarında farklı yaş gruplarına göre düzenlenen faaliyetlere öğrencilerin yoğun ilgisi gözlerden kaçmazken, etkinliklerde dostluk ve fair-play kuralları çerçevesinde kardeşçe yarışmanın, mücadelenin ve amatör spor ruhunun önemine vurgu yapılıyor.

Amatör Spor Haftası etkinliklerinin Karaman’da gençlerin spor kültürü kavramını anlamasında ışık tuttuğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Geleceğimizin teminatı gençlerimizin Amatör Spor Haftasının önemini vurgulamak için farklı spor branşlarında müsabakalar düzenledik. Müsabakalarımız farklı branşlarda yaş kategorilerinde devam edecek. Ulusal ve Uluslararası spor organizasyonlarını başarılı bir şekilde organize eden Karaman’ın daha çok gelişmesi ve başarılı olması için çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu.