Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim kapsamında il içi müsabakalarda görev yapacak basketbol aday hakemlere yönelik eğitim programı düzenlendi. 30 aday hakemin katıldığı toplantıda basketbol il temsilcisi Murat Bayram tarafından aday hakemlere yeni sezon öncesi kurallar hakkında bilgiler verildi.

Karaman’da basketbol hakem açığının ciddi derecede azaldığını belirten Bayram, “İlimiz hakem camiasına genç ve dinamik arkadaşlar kazandırmak istiyoruz. Geçen ay ilimizde düzenlenen basketbol aday hakem kursu ile aramıza birçok yeni arkadaşımız katıldı. Bugün aslında birazda tanışma toplantısı oldu. Arkadaşlarımızın hakemlik hakkında merak ettikleri konuları cevaplandırarak yeni sezon öncesi kendilerini bilgilendirdik. Her ay düzenli olarak gerçekleştireceğimiz eğitimlerimizle de arkadaşlarımızı daha tecrübeli hale getirerek, müsabakalarda daha sağlıklı maç yönetmelerini sağlayacağız. Bizler Karaman’a uzun yıllar hizmet edecek hakemler yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitime basketbol il temsilcisi Murat Bayram, il basketbol tertip kurulu üyesi Coşkun Beyaz, ulusal basketbol hakemi Aydın Çertel, il basketbol hakemi Onur Turan ve basketbol aday hakemleri katıldı.