Karaman’da sağlık alanında ilkler hız kesmeden devam ederken, ilk protez bacak da takılmaya başlandı.

Duka Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi tarafından Karaman’da üretilen ve ilk kez takılan protez bacak, sigara nedeni ile 2004 yılında iki bacağını da kaybeden 55 yaşındaki Ahmet Kılıçoğlu’na büyük mutluluk oldu.

2005 yılından bu yana 3’üncü protezini taktıran Kılıçoğlu, “memleketimde takılan ilk protez olsa bile en iyisi bu oldu” dedi.

Hayatını Karaman Gündem Gazetesine aktaran Kılıçoğlu,  Duka Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi’nin bir sanatkâr olduğunu ifade ederek, şunları söyledi;

“2004 yılına kadar Karaman’da kaynakçı ustalığı yaptım. Bir gün ayaklarıma sancı girdi ve Karaman Devlet Hastanesine gittim, oradan da Konya Tıp Fakültesine gönderildim. Orada yapılan tedavi sonrası geç kaldığımı söyledi doktorlar. Hastalığımın sigaradan kaynaklı olduğunu, sigara içtiğim için damarlarımın tıkandığını söylediler. Ağrıya dayanamadığım için de şekerim yükselmiş, şeker yüzünden de tedaviye cevap veremedim ve bacaklarımı kestiler.

2004’te bacaklarım kesildi. 2005 yılında da ilk protezim takıldı. Konya’da takıldığı için çok zorluklar yaşadım. Birde ilk protezim olduğu için çok zorlandım. 2’nci protezim ilkinde daha iyiydi. Karaman’da yapılan 3’üncü protezim ise daha iyi oldu. Duka Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi doktorları resmen sanatkâr ustalar yani. Sağ olsunlar ben çok memnun oldum, Allah’ta herkesi memnun etsin” dedi.

Her şeye rağmen yüzünden tebessümü eksik etmeyen Kılıçoğlu, şimdi yeni protez bacakları ile istediği gibi hareket edebiliyor.