Basketbol Milli Takımımızın Son Yıllarda Uluslar Arası Arenada Gösterdiği Başarı, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde devam eden Basketbol Spor Okullarına ilgiyi artırdı.

Kazım Karabekir Spor Salonunda kızlı-erkekli 80 minik öğrenci, basketbol antrenörü Yasemin Karabağ nezaretinde teorik ve pratik basketbol eğitimi alıyor. Karabağ, Karamanlı çocukların yoğun ilgi gösterdiği basketbol okullarında kısa sürede büyük beceriler elde eden minikler, geleceğin sporcuları olma yolunda hızla ilerlediklerini ifade etti.

"GELECEĞİN MİLLİ SPORCULARINI YETİŞTİRİYORUZ"

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, ‘’Basketbol Türkiye’de çocuklar ve gençler tarafından büyük ilgi gören bir spor dalı. Özellikle Milli Takımlarımızın ve kulüp takımlarımızın Avrupa’daki başarılarını gören veliler çocuklarının basketbolcu olmasını arzu ediyor.

Çocuklarımız, gençlerimiz bizden ne isterse onun altyapısını hazırlarız. Yeter ki spor adına bizlere talep gelsin. Kurslarımızda çocuklarımıza sporun öncesinde özellikle kötü alışkanlıklardan uzak durmayı anlatıyoruz. Bunların yanı sıra derslerinden boşa kalan zamanlarında sporun hemen hemen tüm branşlarında onlara önemli beceriler kazandırmaya çalışıyoruz. Bu bilgiler doğrultusunda gençlerimizin profesyonel sporcu olmalarına olanak sağlıyor ve Karaman’da geleceğin milli sporcularını yetiştiriyoruz" dedi.