Karaman’da son yıllarda atletizm branşında artan sporcu sayısı ve aktif sporcuların il dışında gerçekleştirilen yarışmalarda ki başarıları dikkat çekiyor. 
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Milli takım atletizm antrenörleri Murat Yurdadön ve Mevlüt İnanır eşliğinde haftanın her günü çalışmalarına devam eden atletler, çalışma azimleri ve başarıları ile gelecekte atletizm milli takımının iskeletini oluşturmak istediklerini belirttiler.
Karaman’da ilgi gören spor branşlarındanbiri olan ve 'sporun atası' olarak adlandırılan atletizmin, Karamanda son yıllarda büyük gelişim gösterdiğini vurgulayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,”Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde çalışmalarına aktif olarak devam eden sporcularımız il içi ve il dışında gerçekleştirilen yarışmalarda almış oldukları derece ve başarılar ile geleceğin milli atletleri olma yolunda emin adımlarla ilerliyorlar”diye konuştu.
“Atletlerimiz Milli Takım İskeletini Oluşturacak Yetenekte”
Yıldızlar ve gençler kategorilerinde çalışmalarına devam eden sporcuların önümüzdeki yıllarda Türk milli takımının iskeletini oluşturacak yetenekte olduğunu ifade eden Kısacık,Karamanlı sporcuların ulusal ve uluslararası birçok yarışmada başarı yakalamış spor kulüplerinin de dikkatini çekmeyi başardığını ve birçok sporcunun da bu kulüplerin bünyesine katılabileceğini ifade etti.
2016 ve 2020 Olimpiyat Oyunlarında Karamanlı atletlerinde yer almasını hedeflediklerini, bunun için yoğun bir çalışma programı uyguladıklarını ve 60 kişilik bir sporcu kadrosu ile yoğun bir çalışma yaptıklarını belirten Kısacık, "Şu anda Karaman’da yarışlara 60 kişilik bir sporcu kadrosu ile hazırlanıyoruz. Sporcuların yaşlarına ve spor yaşlarına göre antrenörlerimiz eşliğinde haftada 4 ila 7 gün arasında antrenman programı uyguluyoruz” şeklinde konuştu.
“Aktif Spor Yapan Öğrenci Daha Başarılı”
Atletizm branşının son yıllarda Karaman’da çocukların ve gençlerin gözde spor branşlarından biri olduğunu ve bu sayede sporcu sayısının sürekli arttığını belirten Kısacık, bu konuda öğrenci velilerinden büyük destek gördüklerini söyledi. Velilerin geçtiğimiz yıllarda çocuklarının sporla uğraşmaları ile birlikte eğitimlerindeki başarılarının düşeceği konusunda yanlış bir önyargısı bulunduğunu ancak bu önyargıyı aktif sporcuların eğitimdeki başarılarının artması ile aştıklarını söyleyen Kısacık, spor yapan öğrencilerin eğitimleri ile de yakından ilgilendiklerini belirtti.