AYDOĞDU, 2012 Ocak ayı itibariyle toplamda 12.367 lisanslı sporcu sayısının mevcut olduğunu, 2012 yılı sonu itibariyle de bu sayıyı 15.000’in üzerine çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.  2011 yılında 12 branşta 38 il içi faaliyetin yapıldığını,  2012 yılında faal branş sayısının arttırılarak il içi faaliyetlerin daha geniş kitlelere hitap edecek şekilde planlandığını söyledi.
Göreve geldiği günden bu zamana kadar geçen sürede 3 tane Okul Spor Kulübünün kurulduğunu, 2 tane spor kulübünün de kurulma aşamasında olduğunu ifade eden AYDOĞDU, Okul Spor Kulüplerine ve Spor Kulüplerine büyük destek verdiklerini belirterek,  “Sporcu sayılarındaki, müsabakalara katılan kulüp  ve faal kulüp sayılarındaki artış Karamandaki spora verdiğimiz desteğin açık bir göstergesidir.”dedi.
Günümüzde en önemli reklam araçlarından birisi olan sporun, ilimizin isminin ulusal bazda duyurulmasında ve tanıtımında çok büyük bir etkisinin olduğunu söyledi. “Bunun en güzel örneği olarak Judo’da elde ettiğimiz başarıyı gösterebiliriz diye sözlerine devam eden AYDOĞDU; Karaman Judo Bayan Takımının Ümitler Lige Terfi Müsabakalarında birçok büyük ilin arasından  2. Lige yükselip takım halinde ikinci olduğumuzu, aynı zamanda Güreş takımımızın da Güreş birinci ligine yükseldiğini ve en son olarak da ülkemizde büyük yankı uyandıran Boks branşında kazanılan Türkiye Şampiyonası, Genç Bayanlar kategorisinde Türkiye Boks Şampiyonluğunu elde etmemizin ülke genelinde  ilimizin isminin duyurulmasını sağladığını sözlerine ekledi.
Sporcu istatistiklerimize göre; 31 Aralık 2011 tarihine kadar Okul Spor Kulüplerinde 3.666 faal sporcumuz varken 2012 Ocak ayının 2. Yarısına girdiğimiz şu günlerde 840 kız, 1.460 Erkek olmak üzere Okul Sporları sporcu sayısına ulaşılmıştır. 2012 yılı Aralık ayı hedefimiz 5.000’nin üzerinde sporcuya ulaşmak olacaktır.
Kulüp bünyesindeki sporcu sayılarımızda ise 31 Aralık 2011 tarihi itibari ile sporcu sayımız 10.931 iken,   bu sayı 2012 Ocak ayı itibariyle 11.978’e, Özerk Sporcu sayılarımız Aralık 2011  tarihinde toplamda 1.436 iken,  2012 Ocak ayında sayı 864 faal sporcu sayısına ulaşmıştır. Yıl sonuna kadar hedeflerimiz arasında lisanslı sporcu sayımızı 15.000’e, faal sporcu sayısını 1.600’e ve Özerk Sporcu sayısını da 1.800’e çıkarmayı hedeflemekteyiz. Sayısal verilerdeki bütün sporcuları aktif olarak spora yönlendirmeyi planlamaktayız.
Bütün birimlerimizle vizyonumuzu bu doğrultuda şekillendirerek personelimizle hedeflerimize ulaşmak için mesai kavramı gözetmeksizin  halkımıza hizmet vermeye devam etmekteyiz.
İlimizin mevcut tesislerinin planlarımız gerçekleştirebilmek için yeterli olmadığını, daha büyük hedeflerimiz için daha kapsamlı ve geniş tesislere ihtiyacımız olduğunu söyleyen AYDOĞDU; yeni açılan otellerle birlikte ilimizde konaklama probleminin bir nebze giderildiğini, 2012 yılı içerisinde yapılması planlanan 300 m2’lik 2 tane antrenman salonunun yapılacağını, Yunus Kent Futbol sahamızın Suni Çim Yapılması için bütün prosedürlerin tamamlanmış olup, ligin bitmesine müteakip inşaatının başlayacak olduğu, aynı şekilde Ermenek’teki Toprak sahanın suni çim yapılacağı ve tribünlerinin iyileştirileceği söyledi. Ek olarak 2012 yılı içerisinde ilimize yeni bir Gençlik Merkezi binasının yapılacağı, Bakanlıktan gerekli iznin alındığı ve  Genel Müdürlük tarafından da bütçenin ayrıldığını da sözlerine ekledi.
Bunların dışında Ermenek ilçemizde bir Güreş Kamp Eğitim Merkezi yapılabilmesi için personelimizin fizibilite çalışmalarını sürdürdüğünü aynı zamanda Lale Köyü civarına Atletizm Kamp Eğitim Merkezi için araştırmaların başladığını söyledi. “Çalışmalarımız arasında ilimize bir İzcilik Eğitim Tesisi kazandırmayı ve Bozdağ Kayak Tesislerinin Slalom Pistinin uzatılarak tesisin iyileştirilmesi  2012 yılı temel hedeflerimiz arasında bulunmaktadır” dedi.


www.karamangundem.com sitesi olarak ilimizi en iyi şekilde temsil etmelerinden, başarı ve gayretlerinden dolayı İl Müdürü Kasım Aydoğdu başta olmak üzere tüm ekibini tebrik ederiz.