İlimizde 3 gündür devam eden Türkiye Softbol Şampiyonası, final müsabakalarının ardından gerçekleştirilen kupa töreniyle sona erdi.

Kemal Kaynaş stadyumunda devam eden Türkiye Softbol Şampiyonası final müsabakalarına; Vali Murat Koca, Vali Yardımcıları Sedat Yıldırım ve Mustafa Sarıkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü, Federasyon yetkilileri ve sporcular katıldı.

15 – 17 Kasım 2013 tarihleri arasında ilimizde düzenlenen ve ülkemizin farklı illerinden 21 takım ve yaklaşık 300 sporcunun katıldığı ve 3 gün boyunca devam eden şampiyonanın son gününde 17 yaş kategorisinde Eskişehir Gençlik Spor İl Müdürlüğü Kulübü ile Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi karşı karşıya geldi.

Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi rakibini yenerek şampiyon olurken, Eskişehir Gençlik Spor İl Müdürlüğü Kulübü ise ikinci sırada yer aldı. Final müsabakasının ardından gerçekleştirilen kupa töreninde çeşitli kategorilerde dereceye giren takımlara şampiyonluk kupaları ve madalyaları Vali Murat Koca ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Vali Murat Koca ödül töreninin ardından Türkiye Ragbi Federasyon Başkanı Şahin Kömürcü’ye Softbol Şampiyonasının Karaman’da gerçekleştirilmesindeki katkıları nedeniyle bir plâket verirken, Karaman olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Softbol Şampiyonasının Karaman’da düzenlenmesinde verdikleri destek ve katkılarından dolayı Vali Koca’ya teşekkür eden Federasyon Başkanı Kömürcü, günün anısına softbol sporunun temel unsuru olan beyzbol sopası ve beyzbol eldiveni hediye etti.

Şampiyonanın en anlamlı karelerinden biri Karaman Valisi Murat Koca ve Türkiye Ragbi Federasyon Başkanı Şahin Kömürcü'nün şampiyonayı anlamlı kılan hediyeleri birbirlerine takdim etmeleri oldu.
Ödül töreninin ardından toplu fotoğraf çekimi ile İlimizde düzenlenen Türkiye Softbol Şampiyonası sona ermiştir.

ŞAMPİYONA SONUNDA;
10 - 13 yaş Kategorisinde,
- 1.  Yeşiltepe İ.Ö.O Spor Kulübü- ANKARA
- 2.  Ali Fuat Cebesoy Spor Kulübü - ESKİŞEHİR
- 3.  Bostancı Spor Kulübü - İZMİR
 
14 - 16 yaş Kategorisinde,
- 1. İsabeyli Şırlan Spor Kulübü - AYDIN
- 2. Edirne Lisesi - EDİRNE
- 3. Başakşehir Yıldızlar Spor Kulübü - İSTANBUL
 
+17 yaş Kategorisinde,
- 1. Kırıkkale Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi- KIRIKKALE
- 2. Eskişehir GSİM - ESKİŞEHİR
- 3. Kemersarp Spor Kulübü - ANTALYA