Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl binlerce Karamanlı öğrencinin yaz tatillerini değerlendirmesi amacıyla toplam 20 farklı spor dalında alanında uzman antrenörlerin eğitim verdiği yaz spor okulları bu yıl da yoğun katılıma sahne oldu.

Kazım Karabekir Spor Salonunda Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan açılış törenine Karaman Valisi Murat Koca, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sabri Gökmen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, daire müdürleri, antrenör, sporcu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Spor Merkezlerinin açılış konuşmasını yapan Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından gençlerimizin; serbest zamanlarında yapmış oldukları sanatsal-kültürel ve sportif etkinliklerini aktif olarak sergilemelerini, milli değerler etrafında toplumla bütünleşmelerini, görev ve sorumluluk duygularını geliştirmelerini sağlamak amacıyla her yıl düzenli olarak başlattığı İl Spor Merkezleri ve Engelli İl Spor Merkezleri açılış programını yapmak üzere bugün burada toplanmış bulunmaktayız.

“Hedef, Çocukların Geleceğe En İyi Şekilde Hazırlamak”

Hedefimiz, çocuklarımızın geleceğe iyi bir şekilde hazırlanması, yetenekli, gayretli ve cesaretli bir şekilde spor yapabilen bireyler haline gelmesidir.

“20 Farklı Spor Branşında Gençlerimizin Hizmetindeyiz”

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu yıl, 20 ayrı branşta İl Spor Merkezlerimizi açmış bulunuyoruz. Kayıtlarımız yeni başlamasına rağmen 1157 çocuğumuz yaz spor okullarına kayıt yaptırdılar. Spor İl Müdürlüğümüzün yaz spor okullarından faydalanmak isteyen, spora ilgi duyan sporla alakalı olan herkesi yaz spor okulumuza katılmaları için davet ediyorum. Amacımız ve gayemiz her alanda olduğu gibi spor alanında da farklı bir şehir meydana getirmek, spora duyulan ilgi ve alakayı artırmak.

Ayrıca, Karaman’a geldiğimiz günden bu yana bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Karaman Valimiz Sayın Murat Koca’ya bugünde aramızda olduğu için ve minik sporcularımıza destek verdiği için bir kez daha teşekkür ediyorum.

Açılış, farklı spor branşlarında eğitim gören öğrencilerin hazırlamış oldukları gösteriler ile devam ederken, Wushu, Badminton ve Karate gösterileri çocuklardan ve katılımcılardan büyük beğeni topladı. Sporun performans yönünün yanı sıra show yönünü de sergileyen öğrenciler, müzik ve ritim eşliğinde heyecanın bir an bile eksik olmadığı bir atmosferde gösterilerini gerçekleştirdiler.

Tören sonunda öğrenci velileri, spor hocaları ve yüzlerce öğrenci hatıra fotoğrafı çektirdi.