Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen voleybol uzaktan eğitim semineri Voleybol İl Temsilcisi Ali Sak tarafından verildi. Eğitim kapsamında Karaman’da görev yapan 8 il hakemi ve 22 faal voleybol hakemi eğitim görüyor. Gerçekleştirilen teorik ve uygulamalı eğitimler sonunda katılımcılar sınava tabi tutuluyor.

Seminerlerin oldukça verimli geçtiğini belirten Voleybol İl Temsilcisi Sak,” Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından uygulanan aylık seminerlerimizin Kasım ayı eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlandı. Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen seminerlerimiz sayesinde voleybol müsabakalarında görev alan hakemlerimiz daha güzel ve kaliteli maçlar çıkaracaklardır” diye konuştu.

Baskın, Ulusal Hakemliğe Terfi Etti

Karaman ilinin başarılı voleybol hakemlerinden Kevser Baskın, 31 Ağustos – 4 Eylül 2015 tarihleri arasında Ankara Başkent Voleybol Kompleksinde ulusal aday hakem sınavı ve saha denemeleri sonucunda, Merkez Hakem Gözlemci Kurulunun 9 Eylül 2015 tarih ve 36 sayılı kanunla ulusal hakemliğe terfi etti. Başarılı hakem Baskın’a başarı belgesi il temsilcisi Ali Sak tarafından takdim edildi.

Hakemlerimiz Okul Sporları Müsabakalarına Hazır

Seminerlerin düzenli bir şekilde devam ettiğini belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, " Hakemlerimiz İl Müdürlüğü toplantı salonunda her ay düzenli olarak eğitimlerine devam ediyor. Okul sporları müsabakalarında görev alacak hakemlerimiz verilen eğitimler sayesinde kendilerini en iyi şekilde hazırlıyor. Hakemlerimiz arasında iki hakemimiz Ulusal hakemliğe teklif edilmiş ve başarılı olmuştur.  Voleybol İl Temsilciliğimizin verdiği eğitimler ile çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.