Vali Murat Koca,  Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği  “Sarıkamış Ruhu” nun canlılığını sürdürmesi ve manevi ikliminin toplumun bireyleri tarafından hissedilmesi için tüm illerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü ”ne katıldı.
05 Ocak 2014 Pazar günü saat 10.00’da Atatürk parkından başlayan ve Kâzımkarabekir spor salonu önünde sona eren yürüyüş programına Vali Koca’nın yanı sıra Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Mustafa Akış, Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kâzımkarabekir kapalı spor salonu önünde sona eren yürüyüş programı, saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasının ardından canlarını bu aziz vatana seve seve feda eden Sarıkamış şehitleri ve tüm şehitler için edilen duaların ardından sona erdi. 

Vali Murat Koca programın sonunda yaptığı konuşmada; " Gençlik şühedanın izinde programı çerçevesinde bugün bu yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. 99 yıl önce rakamlar muhtelif de olsa  60 ile 90 bin arasında büyüklerimiz, dedelerimiz soğuktan, açlıktan ve çetin kış şartlarından dolayı şehit olmuşlardır. Allah o günleri, o yaşanan acıları bu millete tekrar yaşatmasın. Biz onlara layık evlatlar olmaya çalışacağız. Bu yürüyüşle az da olsa onların aziz hatıralarını yad etmiş olduk. Allah, hepsinin mekanlarını cennet eylesin." dedi.